svaki pokušaj ugrožavanja će prijaviti nadležnim organima

Pošta CG: Građani da obrate pažnju na onlajn prevaru

Kazali su da im je nekoliko građana poslalo fotografije kojima dokazuju da klikom na link u poruci navedene sadržine, korisnik dobija zahtjev za unos podataka sa bankovne kartice i logotip Pošte Crne Gore, ali da u trenutku kada reklamacija pristigne do njihovih službi, link nije aktivan

8646 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pošta Crne Gore nije pošiljalac poruka u kojima se od korisnika zahtijeva da na ime dostave paketa uplate 2,99 eura, saopštili su iz ove kompanije.

Kazali su da im je nekoliko građana poslalo fotografije kojima dokazuju da klikom na link u poruci navedene sadržine, korisnik dobija zahtjev za unos podataka sa bankovne kartice i logotip Pošte Crne Gore, ali da u trenutku kada reklamacija pristigne do njihovih službi, link nije aktivan.

"Nažalost, aktuelna sms poruka koju ne komunicira Pošta, a želi se stvoriti takav utisak, je samo jedna u nizu onlajn manipulacija koje za predmet imaju Poštine resurse. Kolege iz ICT sektora su prethodnih mjeseci primijetile i nekoliko pokušaja napada na komunikacionu infrastrukturu Pošte Crne Gore, odnosno mejl i telefonske linije", navodi se u saopštenju.

Istakli su da se će svaki pokušaj ugrožavanja komunikacionih kanala, ali i neovlašćenu upotrebu logotipa Kompanije detaljno provjeriti i prijaviti nadležnim organima.

Preporučujemo za Vas