Završen 50. Festival dramskih amatera u Bijelom Polju

Tokom festivala pred bjelopoljskom pubikom odigrano je šest predstava amatera i dvije profesionalne

4345 pregleda 0 komentar(a)
Bjelopoljski Dramski studio, Foto: Jadranka Ćetković
Bjelopoljski Dramski studio, Foto: Jadranka Ćetković

Pedeseti Festival dramskih amatera u BIjelom Polju zatvoren je izvođenjem predstave Potonja ura Njegoševa, u izvođenju izvođenju glumca Crnogorskog narodnog pozorišta, Slobodana Marunovića.

Tokom festivala pred bjelopoljskom pubikom odigrano je šest predstava amatera i dvije profesionalne.

Prije te predstave izvedena je predstava “Babaverzum”, koju su u režiji Petra Novakovića izveli glumci Dramskog studija JU „Vojislav Bulatović-Strunjo“ u Bijelom Polju.

festival BP
foto: Jadranka Ćetković

Monodrama "Potonja ura Njegoševa" rađena je po tekstu Slobodana Tomovića, u režiji Blagote Erakovića, a nakon više od 1.500 izvođenja na meridijanima širom svijeta, doputovala je i u Bijelo Polje.

festival BP
foto: Jadranka Ćetković

Zatvarajući FDA Crne Gore, glumac Petar Novaković je kazao da je inspiracija i energija kojom je taj jubilarni 50. festival odisao, daju viziju o sve boljim i većim jubilejima.

festival BP
foto: Jadranka Ćetković

"Za nama je jubilarni 50. FDA Crne Gore.Prikazali smo vam šest predstava koje ove godine predstavljaju crnogorski pozorišni amaterizam. Poklonili smo vam i dvije profesionalne predstave od kojih se jedna večeras izvodi. Pedeseti Festival dramskih amatera je zatvoren, a pozorište može da bude ponosno, na tebe, draga publiko", kazao je Novaković.

Bonus video: