Podgorica dobila još jedno dječje igralište

"Ponosna sam što smo uspjeli da ovoj djeci kreiramo ljepši ambijent za igru, razonodu i odrastanje, nego što su to imale naše generacije”, kazala je zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić

2566 pregleda 6 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić sa saradnicima obišla je završene radove na dječjem igralištu u ulici Luke Boljevića iza zgrade “Pejton”.

Vujačić je izrazila veliko zadovoljstvo činjenicom da su građani zadovoljni i da se igralište već koristi u punom kapacitetu. “Kao neko ko je bio učenik obližnje škole, znam koliko je ovo igralište važno za mališane iz ovog kvarta. Ponosna sam što smo uspjeli da ovoj djeci kreiramo ljepši ambijent za igru, razonodu i odrastanje, nego što su to imale naše generacije”.

Najmlađi su kako je saopšteno iz Glavnog grada, sinoć uživali na novom igralištu u pratnji animatora Žarka Žapca.

Mladen Vukčević je, u ime mještana tog dijela grada, kazao da je zadovoljan što su se nakon toliko vremena stekli uslovi da se prostor koji nije bio reprezentativan, uredi i prilagodi djeci. “Nadam se da ćemo mi odrasli svojim primjerom djecu naučiti kako da bolje čuvaju ovo igralište”, kazao je Vukčević i zahvalio Glavnom gradu i svim službama koje su učestvovale u izgradnji.

Igralište je ograđeno zaštitnom ogradom i podijeljeno na dva platoa za igru najmlađih. Na podlozi od tartana postavljeni su tobogan, ljuljaška, njihalica, dok se u drugom dijelu igrališta nalaze oblice za penjanje i za igru školice. Travnjak je formiran na površini od 250 kvadratnih metara, a kompletna površina biće pokrivena sistemom za navodnjavanje. Prostor je opremljen i parkovskim mobilijarom - klupama i korpama za otpatke.

Bonus video: