Završena sanacija 7,2 kilometra kolovoza od Drača do Mareze

“U pitanju je jedan od najznačajnijih poteza ne samo u Tološima, nego i u Podgorici u cjelini", kazao je gradonačelnik Vuković

6089 pregleda 18 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je danas sa saradnicima završene radove na rekonstrukciji ulica SKOJ-a i Partizanski put, kao i ulice Đura Draškovića u Tološima. Riječ je, kako ističu iz Glavnog grada, o saobraćajnicama koje su veoma frekventne i važne ne samo za ovo naselje već i za grad u cjelini.

“U pitanju je jedan od najznačajnijih poteza ne samo u Tološima, nego i u Podgorici u cjelini. Nakon više decenija ovaj put je konačno temeljno saniran. Gradsko preduzeće Putevi je u ovoj fazi završilo radove u dužini od 3.7 kilometara, vrijednosti preko pola miliona eura", istakao je Vuković i naglasio da je rekonstrukcija te saobraćajnice dio velikog projekta u dijelu koji se tiče unaprjeđenja stanja putne infrastrukture, a koji je podrazumijevao kompletnu sanaciju kolovoza na potezu od Drača do Mareze.

‘’To nije jedina stvar koju smo radili u Tološima, na inicijativu mještana pristupili smo i temeljnoj sanaciji Ulice Đura Draškovića do juče Knjaza Danila. Mnogi ljudi je koriste sada za tranzit pogotovo zbog izgradnje bulevara Podgorica- Danilovgrad", dodao je Vuković i podsjetio da su u posljednjih godinu i po dana sanirane ulice Boška Buhe, Đura Draškovića, Milana Raičkovića, Blaža Raičevića.

Vuković
Vukovićfoto: PG Biro

Gradonačelnik je obišao i radove na izgradnji škole u Tološima, koji su počeli u maju ove godine i uvjerio se, kako je saopšteno, da sve teče planiranom dinamikom, te izrazio zadovoljstvo što će ta škola 2022/2023. primiti prve đake.

skoj rekonstrukcija
foto: PG Biro

Direktor gradskog preduzeća Putevi, Radenko Bulatović, kazao je da su realizovani i radovi na sanaciji i proširenju ulice Đura Draškovića, na dužini od oko 500 metara i širine sa postojećih četiri na pet metara. Najavio je da Putevi u narednom periodu počinju sanaciju Ulice 27. marta, od "Zabjelske vektre" do Ulice 4. jula. Pomenuti radovi će trajati 20 radnih dana.

U ime mještana Tološa, Vladimir Vojinović je iskazao je zahvalanost zbog "kontinuirane posvećenosti Glavnog grada" rješavanju problema stanovnika tog dijela grada.

“Počela je izgradnja škole, saobraćajnice izgledaju mnogo bolje u odnosu na prethodni period i nadamo se da će rješavanjem zaobilaznice koja će spojiti novi bulevar sa Bulevarom 21. maj biti riješen veliki broj problema koji se tiču odvoda kanalizacione i atmosferske vode”, kazao je Vojinović.

Bonus video: