Održana biciklistička trka "Osmica"

Riječ je o kružnoj biciklističkoj trci Plav-Gusinje-Plav, u dužini od oko 30 kilometara

2180 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TO Plav
Foto: TO Plav

Četvrta biciklistička trka "Osmica" održana je u organizaciji Turističke organizacije Plava i Turističke organizacije Gusinja. Riječ je o kružnoj biciklističkoj trci Plav-Gusinje-Plav, u dužini od oko 30 kilometara.

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović je, pozdravivši učesnike trke, istakao da takve manifestacije afirmišu zdrave stilove života, a ujedno promovišu i prirodne ljepote plavsko-gusinskog kraja.

Najstariji i redovni učesnik Zuvdija Bajraktarević je upoznao bicikliste sa rutom staze i pravilima učešća.

"Vožnja ovom stazom, odnosno, magistralnim putem, idealna je prilika da se upoznate sa brojnim selima kroz koje ona prolazi, da se upoznate sa životom lokalnog stanovništva, ali i da posjetite neko domaćinstvo i probate med, kajmak, šljive ili neke druge proizvde, i na pravi način doživite i osjetite život u podnožju Prokletija duž rijeke Ljuče", navodi se u saopštenju TO Plav.

Trka kreće iz Plava i vozi se asfaltnim putem kroz Vojno selo, preko Hakanja, Višnjeva. Tu biciklisti prelaze jedini most preko rijeke Ljuče. Onda drugom stranom preko Martinovića, Dosuđa do Ali-pašinih izvora. Iz Gusinja, preko Koljenovića, Kruševa, Višnjeva, opet preko Ljuče, da bi se preko Martinovića, Šarkinovića Latka stiglo u Plav.

Prelaskom dva puta preko mosta, staza se ukršta i pravi se osmica, pa otuda i naziv same trke.

"Nakon uspješno realizovane Limske regate, planinarenja na vrh Tromeđa, biciklističke trke, nadamo se da će Plav i Gusinje postati poznata destinacija za raftere, planinare i bicikliste", zaključili su iz TO Plav.

Bonus video: