Tivat: Ugašen požar, na gliseru bilo 11 članova posade

Sama posada glisera je uspjela lokalizovati požar, koji je vjerovatno izbio zbog začepljenja auspuha i pregrijavanja motora, a niko od njih nije povrjeđen

10962 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore
Foto: Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore

Pomorsko operativni centar je u 14.08 časova primio informaciju da je došlo do požara na gliseru Mastercraft dužine šest metara, koji se nalazio na udaljenosti dvije nautičke milje južno od ponte Seljanovo.

Na gliseru se nalazilo ukrcano 11 članova posade, što je evidentno da je plovilo u prekršaju, zbog nedozvoljenog prekrcaja.

Brzom koordinacijom između operatera sa POC, zaposlenih u Marini Porto Montenegro i kompanije ''Pole Star'' iz Tivta, isplovljeno je ka gliseru sa tri plovila, "Jovana", specijalizovanog za gašenje požara, gumenjaka i jednog glisera.

Sama posada glisera je uspjela lokalizovati požar, koji je vjerovatno izbio zbog začepljenja auspuha i pregrijavanja motora, a niko od njih nije povrjeđen.

Nakon 15 minuta gliser je uočen od strane gumenjaka i odmah dotegnjen do Marine Porto Monetenegro, gdje je stavljeno na izolovani vez, gdje će Inspekcija sigurnosti plovidbe Kotor, koja je u međuvremenu obavještena, izvršiti detaljnu inspekciju i utvrditi razlog požara.

Shodno potpisanom SAR sporazumu, između svih učesnika koji su bili tokom akcije spašavanja glisera u požaru, bila je konstantna komunikacija i koordinacija između Pomorsko operativnog centra i Marine Porto Montenegro iz Tivta, što ukazuje na efikasnost sistema spašavanja i sigurnosti pomorske plovidbe u Bokokotorskom zalivu, saopšteno je "Vijestima" iz Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore.

Bonus video: