Milena Kuč ogorčena: Prošla za Zlatnu pahulju pa joj rekli da je greška

Profesor muzike Danijel Alibabić koji vodi školu D-mol i profesorica Snežana Ćosović kazali su da su povukli svoje dvije kompozicije u znak podrške V.K.
712 pregleda 0 komentar(a)
Milena Kuč, Foto: Jelena Ćetković
Milena Kuč, Foto: Jelena Ćetković
Ažurirano: 21.11.2017. 16:11h

Profesorica crnogorskog jezika i autorka pjesme “Dio planete” Milena Kuč ogorčena je odlukom slekcione komisije dječjeg festivala “Zlatna pahulja” da odbije njenu kompoziciju osam dana nakon završetka konkursa.

Kuč tvrdi da je komponzicija koju je trebalo da izvodi njen sin V.M. prvobitnom odlukom bila pod rednim brojem jedan, a da je potom saopšteno da je došlo do greške.

Dok predsjednica selekcione komisije Jasmila Hot tvrdi da je sve urađeno po zakonu i u skladu sa propisima festivala, muzička škola “D-mol” u znak protesta je povukla svoje dvije kompozicije, jer nijesu bolje od pjesme Milene Kuč.

“Nakon objave da je izabrana kompozicija koju je trebalo da izvede moj sin, uslijedili su dani pripreme, vježbanja i zakazano je studijsko snimanje. Sin je sada jako razočaran”, kazala je Kuč, dodajući da su povrijeđena prava djeteta.

Profesor muzike Danijel Alibabić koji vodi školu D-mol i profesorica Snežana Ćosović kazali su da su povukli svoje dvije kompozicije u znak podrške V.K.

“Hot je u kontaktu sa dječakom i majkom i profesorom Milošem Vojinovićem jasno stavila do znanja da će eliminisati pjesmu, poništiti prethodno zvanično obavještenje i ubaciti u program festivala drugu kompoziciju, ukoliko 'Dio planete' ne bude izvodila djevojčica koju ona ima u vidu”, kazao je Alibabić.

U prethodne dvije godine V.M. koji svira flautu osvojio je brojne nagrade, tvrdi majka dječaka. Hot koja je i direktorica Muzičke škole u Bijelom Polju koju pohađa V.K. kazala je da nije tačno da je pjesmu željela da da nekom drugom.

“Postoji pravilnik Festivala gdje selektor može u roku od 15 dana da povuče pjesmu... Radilo o tome da je ta kompozicija greškom upisana u pjesme koje su prošle selekciju i o tome sam obavijestila Centar za kulturu u Rožajama poslije tri dana, što je zvanično objavljeno poslije sedam dana”.

Hot šest godina radi kao selektor jednog od najboljih festivala u Crnoj Gori, a organizatori nijesu imali primjedbi na njen rad.

Bonus video: