Zeković: Vlada da postigne dogovor sa Advokatskom komorom

"Svođenjem i politike i državnih poslova na jeftinu tviter propagandu ne može se prikriti očigledna nesposobnost za rješavanje konkretnih problema"

2751 pregleda 12 komentar(a)
Zeković, Foto: SDP
Zeković, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je Vladu da intenzivira razgovore i postigne dogovor sa Advokatskom komorom, kako bi se prekinula potpuna blokada pravosudnog sistema.

Potpredsjednik SDP-a, Bojan Zeković, rekao je da ta partija poziva Vladu i da prihvati razgovore sa opozicijom, kako bi izašli iz VD stanja u pravosuđu.

"Blokada pravosudnog sistema pravi nemjerljivu štetu državi, građanima i privredi, jer suštinski onemogućava pristup sudu i ugrožava pravnu sigurnost, što prati potpuno nemaran odnos Vlade“, naveo je Zeković u saopštenju.

Prema njegovim riječima, pored VD stanja u sudstvu i državnom tužilaštvu, spor sa Advokatskom komorom potpuno je paralisao pravosudni sistem, jer za posljedicu ima hiljade odloženih ročišta i građane koji ne mogu ostvariti svoja prava, dok su izvršioci teških krivičnih djela na slobodi.

"Policija poslove obavlja pješke ili vlastitim automobilima, poljoprivrednici su na ulicama umjesto na njivama, preduzeća u državnom vlasništvu najavljuju štrajk, a Vlada je uspjela i da potpuno parališe pravosudni sistem“, poručio je Zeković.

Upornim i tvrdoglavim odbijanjem suštinskih razgovora pravi se, kako je ocijenio, ozbiljna i trajna šteta cjelokupnom društvu.

"Svođenjem i politike i državnih poslova na jeftinu tviter propagandu ne može se prikriti očigledna nesposobnost za rješavanje konkretnih problema. Ne može se politika svesti isključivo na ukazivanje na greške bivše vlasti, oko toga smo saglasni – zato je i bivša. Nova vlast mora pokazati šta ona umije, a to je do sada nepodnošljivo malo“, zaključio je Zeković.

Bonus video: