Ko je bila Noel Paž?

Da li je ona zaista kriva ili nije, da li je zapravo ubica ili žrtva čudovišne osvete - ostaje nejasno do posljednje stranice romana, koji ima jedan od najuzbudljivijih završetaka u istoriji književnosti

25072 pregleda 1 komentar(a)
Ko je bila Noel Paž?, Foto: Vijesti online
Ko je bila Noel Paž?, Foto: Vijesti online

Atina, 1947. godine. Upravo treba da počne senzacionalno suđenje za ubistvo. Optuženi su Noel Paž, francuska glumica izuzetne ljepote, i njen ljubavnik Lari Daglas, lični pilot grčkog brodovlasnika Konstantina Demirisa.

S raznih strana svijeta u grčku prijestolnicu sliva se društvena elita. Svima njima je jedno zajedničko - povezanost s glumicom Noel Paž. Ta žena na glasu je po ljepoti i glumačkom talentu, ali samo nekolicina zna da je zavodljiva glumica spremna i na ubistvo.

Druga strana ponoci
foto: Vijesti online

Da li je ona zaista kriva ili nije, da li je zapravo ubica ili žrtva čudovišne osvete - ostaje nejasno do posljednje stranice romana, koji ima jedan od najuzbudljivijih završetaka u istoriji književnosti...

Na udobnom zadnjem sjedištu limuzine razgovarali su Noel i general Šrajder. Pričao joj je o svojoj ženi i djeci i o težini bračnog života armijskog oficira. Noel je s razumijevanjem slušala pa mu je rekla koliko je za glumca tegoban romantičan život.

Druga strana ponoći
foto: Druga strana ponoći

Oboje su bili svjesni da je razgovor tek zavaravanje, bez nekog dubljeg značenja. Noel ni na trenutak nije potcijenila inteligenciju čovjeka koji je sjedio do nje i potpuno je shvatila u kakvu se opasnu pustolovinu umiješala.

Znala je da je general Šrajder bio previše pametan da povjeruje kako je ona odjednom shvatila da je neodoljiv i da on mora sumnjati kako joj je do nečega jako stalo. Noel je računala da će biti sposobna da ga nadigra u igri koju su igrali.

„Moćno!“

U prodaji od četvrtka 1.jula po cijeni od 4.99 €

Bonus video: