UCG potpisao sporazum o saradnji sa Univerzitetom "Ismail Qemali" iz Albanije

"Predviđeno je i učešće na seminarima i drugim akademskim susretima, posebni kratkoročni akademski programi, profesionalni razvojni programi, kao i druge oblasti u kojima je konkretna saradnja od zajedničkog interesa uspostavljena ili će biti razvijana", saopšteno iz Komunikacijskog i PR centra Univerziteta Crne Gore (UCG)
1 komentar(a)
Danilo Nikolić, Roland Zisi, Foto: Univerzitet Crne Gore
Danilo Nikolić, Roland Zisi, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ažurirano: 21.11.2017. 14:50h

Sporazumom o saradnji crnogorskog i albanskog univerziteta "Ismail Qemali", koji je potpisan danas, predviđena je razmjena istraživača, nastavnog, administrativnog kadra i studenata na svim nivoima studija, kao i zajedničke istraživačke aktivnosti.

Vršilac funkcije rektora UCG-a Danilo Nikolić i rektor Univerziteta "Ismail Qemali" iz Valone u Albaniji Roland Zisi potpisali su sporazum, polazeći od zajedničkog interesa o potrebi razvoja obrazovnog i naučnoistraživačkog rada, kao i širenja saradnje između dvije ustanove.

"Predviđeno je i učešće na seminarima i drugim akademskim susretima, posebni kratkoročni akademski programi, profesionalni razvojni programi, kao i druge oblasti u kojima je konkretna saradnja od zajedničkog interesa uspostavljena ili će biti razvijana", saopšteno iz Komunikacijskog i PR centra Univerziteta Crne Gore (UCG).

Na oba univerziteta, kako je precizirano, biće određen službenik koji će razvijati i koordinirati specifičnim aktivnostima ili programima.

Kako se navodi, sporazum je oročen na pet godina sa mogućnošću produženja.

"Saradnja između UCG-a i Univerziteta "Ismail Qemali" uspostavljena je prije pet godina kroz dva projekta iz oblasti pomorstva iz programa Tempus i Herd Maritime", kaže se u saopštenju.

Univerzitet „Ismail Qemali“ je, dodaje se, najveća državna visokoobrazovna ustanova na jugu Albanije.

Bonus video: