Nikšić: Kovačević uručio stambene vaučere za 12 korisnika

Prioritet u ostvarivanju prava na rješavanje stambene potrebe dodjelom vaučera za kupovinu stambenog objekta imali su bračni supružnici do 35 godina starosti podnosioca zahtjeva, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom...

4698 pregleda 1 komentar(a)
uručeni vaučeri, Foto: Svetlana Mandić
uručeni vaučeri, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, uručio je 12 vaučera za subvencioniranje kamatne stope za stambene kredite korisnicima koji su se nalazili na listi čekanja u okviru projekta „Nikšić je moja adresa“. Projekat podrazumijeva rješavanje stambenih potreba građana subvencioniranjem stambenih kredita po kamatnoj stopi od 2,50%.

„Na konkurs, koji je bio objavljen u aprilu 2021. godine, prijavilo se 91 lice. U prvoj grupi vaučere je dobilo 36 korisnika, a od preostalih sredstava predviđenih budžetom za ovu namjenu, uručeno je još 12 vaučera“, navodi se u saopštenju za javnost Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje.

Prioritet u ostvarivanju prava na rješavanje stambene potrebe dodjelom vaučera za kupovinu stambenog objekta imali su bračni supružnici do 35 godina starosti podnosioca zahtjeva, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, samohrani roditelji, odnosno staratelji, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i zaposleni u ustanovama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost u javnom sektoru.

Kovačević je dobitnicima vaučera čestitao uz želju da na najbolji način riješe stambeno pitanje.

Bonus video: