FOTO Pogledajte kako je bilo na izviđačkoj akademiji "Naših pet godina"

Akademiju je zvanično otvorio starješina tog odreda Haris Kalač, koji je govorio o izviđačkoj tradiciji u Rožajama, dostignućima tog Odreda u petogodišnjem periodu

4799 pregleda 1 komentar(a)
Sa izviđačke akademije, Foto: Odreda izviđača Ibar
Sa izviđačke akademije, Foto: Odreda izviđača Ibar

Više od 200 izviđača, planinki, gostiju, predstavnika organizacija i institucija, i prijatelja Odreda izviđaća "Ibar" iz Rožaja prisustvovalo je minulog vikenda izviđačkoj akademiji pod nazivom "Naših pet godina".

Akademiju je zvanično otvorio starješina tog odreda Haris Kalač, koji je govorio o izviđačkoj tradiciji u Rožajama, dostignućima tog Odreda u petogodišnjem periodu.

On se zahvalio svima koji pomogli da njihov rad bude vidljiv daleko van granica Rožaja i Crne Gore.

Načelnik Odreda Almedin Dino Džudžević govorio je o radu i zalaganju izviđača, a ženski starješina Nerma Agović i Rejhan Hodžić su se pobrinuli da gostima približe petogodišnju retrospektivu rada.

"Naši mlađi i stariji izviđači i planinke su blistali u pripremi akademije, a pčelice i poletarci bili veoma pjesnički nadahnuti i našim gostima izrecetovali napisane izvđačke pjesmice. Veliki broj aktivnosti obilježio je 'Naših 5 godina', uspomene i zajednička energija našeg odreda nas je podsjetila na uspjeh, edukaciju, dostizanje izviđačkih maksimuma, zaštitu životne sredine,a humani rad vezao nas je u našu izviđački priču koja će se pamtiti u Rožajama, Crnoj Gori i okruženju. Naši izviđači i planinke, pčelice i poletarci su pečat ispravnog rada, a sazrijevanje lidera u gradu pod Hajlom jeste jedina vodilja ka daljim uspjesima ove i budućih generacija", saopštili su iz tog Odreda.

Oni su organizovali i izložbu slika "Naših 5 godina" na kojima su prikazane aktivnosti izviđača i planinki od 1981. do 2021. godine bila je predstavljena prisutnima nakon završetka akademije u prirodnom okruženju.

Zbog nesebične pomoći u radu tog odreda poslednjih pet godina, rožajski izviđači uručili su zahvalnice starješine odredima iuviđača iz Budve, sa Cetinje, iz Bara i četi iz Plava.

Crnogorske izviđače na Akademiji predstavljali su predsjednik Saveza izviđača Crne Gore Perko Vukadinović i načelnik Dušan Masoničić.

Bonus video: