Poribljena nikšićka jezera

“Imamo odobrenje Agencije za zaštitu životne sredine za još po tonu ribe da poribimo u Slano i Krupačko jezero, i 250 kilograma za grahovsko"

3335 pregleda 222 reakcija 1 komentar(a)
Poribljena jezera, Foto: Svetlana Mandić
Poribljena jezera, Foto: Svetlana Mandić

Članovi Sportsko ribilovnog kluba (SRK) Nikšić poribili su jezera Krupac i Slano sa dvije tone kalifornijske konzumne pastrmke, a grahovsko jezero sa oko 250 kilograma.

“Imamo odobrenje Agencije za zaštitu životne sredine za još po tonu ribe da poribimo u Slano i Krupačko jezero, i 250 kilograma za grahovsko. Nadamo se da ćemo, čim dobijemo ostale neophodne dozvole, nastaviti sa poribljavanjem. Što se tiče Liverovićkog jezera, pokušaćemo da ga poribimo potočnom pastrmkom“, kazao je Vlajko Simović, sekretar SRK Nikšić.

Podsjetio je da je ribolovna sezona počela 15. juna, da je do 1. oktobra dozvoljen ribolov na pastrmku, a na šarana do 1. maja naredne godine.

„Do sada smo izdali preko 300 ribolovnih dozvola. Sad će možda biti malo više, jer imamo dosta omladine i djece koje interesuje ribolov i to je ono što imponuje. Imali smo nedavno državno prvenstvo i naši pionir i omladinci su osvojili treće mjesto“, kazao je Simović.

Bonus video: