Obezbijeđena sredstva za prosvjetare: Ugovori na neodređeno onima koji ispunjavaju uslove

"Dakle, svim prosvjetarima će biti isplaćene zarade koje im pripadaju, a Ministarstvo će direktorima obrazovnih ustanova sugerisati da postupe u skladu sa odlukom", saopšteno je iz Ministarstva

10721 pregleda 137 reakcija 8 komentar(a)
Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, Foto: Ministarstvo prosvjete nauke kulture i sporta
Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, Foto: Ministarstvo prosvjete nauke kulture i sporta

Uz podršku Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je obezbijedilo sredstva za prosvjetne radnike zaposlene na određeno vrijeme, saopšteno je iz ovog Vladinog resora.

"Dakle, svim prosvjetarima će biti isplaćene zarade koje im pripadaju, a Ministarstvo će direktorima obrazovnih ustanova sugerisati da postupe u skladu sa odlukom. Shodno čemu će svi zaposleni u prosvjeti moći da ostvare prava koja im pripadaju", piše u saopštenju.

Ističu da će na ovaj način Ministarstvo svim zaposlenim prosvjetarima, koji za to ispunjavaju uslove, omogućiti i transformaciju ugovora na određeno vrijeme, u ugovore na neodređeno.

"Čime će biti zadovoljene potrebe i Ministarstva i prosvjetnih radnika, ali i ispravljena višegodišnja nepravda. Boljitak cjelokupnog obrazovnog sistema jedan je od suštinskih prioriteta Ministarstva, a unapređenje uslova rada zaposlenih u prosvjeti dugoročni interes svih građana Crne Gore, budući da je investiranje u prosvjetu investicija u budućnost naše djece", poručili su iz Ministarstva.

Bonus video: