DZ Podgorica: Vuksanović Božarić raskinut Ugovor jer je primala dvije plate deset godina

"Biša koleginica se sada bavi angažovanjem drugih u Domu zdravlja istovremeno pozdravljajući našu borbu "za zakonitost"

5811 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Doktorica Aleksandra Vuksanović Božarić nije smijenjena da bi neko drugi bio postavljen, nego joj je raskinut Ugovor jer je primala dvije plate deset godina, a to nije ni akademski, ni zakonito, navodi se u reagovanju Služba za odnose sa javnošću Doma zdravlja Podgorica.

"DZ Podgorica zahvaljuje dr Vuksanović Božarić što novim reagovanjem na temu svog Ugovora o radu - dodatnom radu, koji je trajao deset godina i koji je raskinut jer nije u skladu sa Zakonom, ustvari potvrđuje sve sto smo do sada rekli na ovu temu. Dakle, biša koleginica se sada bavi angažovanjem drugih u Domu zdravlja istovremeno pozdravljajući našu borbu "za zakonitost". U toj borbi nam nije pomogla, pa ne treba pomoć ni oko angažovanja novih doktora, ginekologa i ginekološkinja, u našoj instituciji - i taj posao radimo zakonito", navodi se u reagovanju.

Dodaju da je raskid ugovora sa Vuksanović Božarić potpisan 24. juna i da joj je rješenje upućeno preporučenom poštom.

"Nije, ipak, korektno, pozivati se na akademsku čast, a onda se branite neinformisanošću o sebi i svoje dvije plate, istovremeno istražujući ko će i kada biti zaposlen na "vaše mjesto" od juče. Na mjesto doktorice Vuksanović - Božarić ne mora biti niko niko zaposlen jer po sistematizaciji DZ Podgorica ima još sedam slobodnih mjesta za doktore ginekologije. Dakle, naša bivša koleginica nije smijenjena da bi neko drugi bio postavljen, nego joj je raskinut Ugovor jer je primala dvije plate deset godina, a to nije ni akademski, ni zakonito. Hvala i na najavi da će se doktorica žaliti nadležnim organima. Zaista se radujemo trenutku suočavanja sa istinom i činjenicama. Ovim završavamo prepisku sa bivšom koleginicom", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: