Dragišić: Smjena po zakonu, a ne po direktivi

“Javnost ćemo ubrzo upoznati sa kompletnom situacijom koju smo zatekli u Sportsko rektlreativnom centru i uvjeren sam da će novo rukovodstvo ispuniti sve one zacrtane ciljeve koje smo postavili, kako bi Sportsko rekreativni centar mogao normalno da funkcioniše”, naglasio je Dragišić

3745 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Odbora direktora Sportsko rekrativnog centra Budva Ljubo Dragišić kazao je “Vijestima” da je odluku o razrješenju izvršnog direktora Martina Zenovića donio na osnovu Zakona o privrednim društvima.

On je kazao da je Odbor direktora prethodno većinom glasova dobio odluku o razrješenju Zenovića pozivajući se na član 174 stav 3 Zakona o privrednim društvima.

“Zakon propisuje da Odbor direktora može razriješiti izvršnog direktora i prije isteka mandata, bez navođenja razloga, u kom slučaju izvršni direktor može tražiti isplatu otpremnine u skladu sa ugovorom zaključenim sa predsjednikom odbora direktora”, citirao je Dragišić odredbe Zakona.

Dragišić je reagovao na tekst “Vijesti”, navodeći da smjena direktora nije politički motivisana, niti je potekla od gradonačelnika Marka Carevića.

“Kao predsjednik Odbora direktora uz postojeći kvorum za održavanje sjednice, a sa razloga enormnog duga SRC Budva i bez ičijeg nagovora, a posebno ne prvog čovjeka Budve, donijeta je odluka o razrješenju. Odgovorno tvrdim da ovo nije politički akt, niti uperen protiv bilo koga, već isključivo zbog dobrobita preduzeća i zaposlenih. Svi koji misle suprotno da je ovo neka politička igra, revanšizam, su u velikoj zabludi i obmanjuju građane Budve. Odbor direktora i ja na njegovom čelu imamo isključivi zadatak da radimo po zakonu, i da preduzeće izvadimo iz nagomilanih problema”, kazao je Dragišić.

Naglasio je da dok god bude on na mjestu predsjednika Odbora, radiće se po zakonima Crne Gore.

“Javnost ćemo ubrzo upoznati sa kompletnom situacijom koju smo zatekli u Sportsko rekreativnom centru i uvjeren sam da će novo rukovodstvo ispuniti sve one zacrtane ciljeve koje smo postavili, kako bi Sportsko rekreativni centar mogao normalno da funkcioniše”, naglasio je Dragišić.

On je kazao da sa žaljenjem konstatuje da su predstavnici takozvanog “trećeg bloka” i Demokrata pogrešno protumačili odluku Odbora direktora.

Iako se mislilo da je sazivanje sjednice lokalnog parlamenta za danas donekle ublažilo političke tenzije, po svoj prilici do novog razbuktavanja političkih tenzija u gradu moglo bi doći nakon odluke Dragišića (DF) da smijeni Zenovića koji je kadar Demokrata, a koji se prethodnih godina nalazio na toj funkciji.

Do imenovanja vršioca dužnosti, kako se navodi u odluci u koju su “Vijesti” imale uvid, Dragišić će obavaljati funkciju izvršnog direktora.

Imajući u vidu da su Demokrate i novim kolicionim sporazumom, koji još čeka na potpisivanje, tražile da im pripadne mjesto direktora na gradskom bazenu, ovo će biti još jedan od povoda da se političke prilike u gradu zaoštre.

Bonus video: