MPNKS i UNHCR: Zajedno stvarati perspektivu za ugrožene zajednice

Oni su razgovarali o statusu izbjeglica i apatrida, naročito djece, u Crnoj Gori, mogućim načinima poboljšanja uslova njihovog školovanja i obrazovanja, ali i o radu Ministarstva na podizanju svijesti o važnosti inkluzije

4461 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Želimo da izgradimo sistem u kome je moguće podržati svu djecu, i u kome neće biti ugroženih, kazala je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Ona se danas sastala sa predstavnikom Kancelarije Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) u Crnoj Gori, Žan-Iv Bušardijem.

Ovom prilikom, Bušardi je istakao da UNHCR ima izvrsnu saradnju sa Crnom Gorom i da je potrebno nastaviti istom dinamikom.

Oni su razgovarali o statusu izbjeglica i apatrida, naročito djece, u Crnoj Gori, mogućim načinima poboljšanja uslova njihovog školovanja i obrazovanja, ali i o radu Ministarstva na podizanju svijesti o važnosti inkluzije.

Sagovornici su, istovremeno, razmijenili mišljenja i o različitim načinima intenziviranja jezičkih kurseva, o raznovrsnim mogućnostima organizovanja programa za inkluziju a, ovom prilikom, obije strane su se usaglasile o važnosti uključivanja i obrazovnih institucija i cjelokupnog društva u proces integracije i stvaranja bolje perspektive za ugrožene zajednice.

Bonus video: