Pojačan nadzor na primorju, na muzičke festivale uz negativan test na koronavirus

"U skladu sa Planom pojačanog nadzora u toku sezone predviđeno je da 70 inspektora Uprave za inspekcijske poslove boravi u primorskim opštinama i planinskim turističkim centrima i vrši inspekcijski nadzor do septembra", kazao je Harasani

10421 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Uprava za inspekcijske poslove
Foto: Uprava za inspekcijske poslove

Nadzor nad poštovanjem epidemioloških mjera na primorju će biti pojačan, a na muzičke festivale moći će se prisustvovati uz negativan test na koronavirus, saopštio je direktor Uprave za inspekcijske poslove, Ilir Harasani.

Harasani je prisustvovao na današnjoj pres konferenciji Instituta za javno zdravlje na kojoj su predstavljene nove mjere i preporuke Savjeta za borbu protiv koronavirusa koje će biti na snazi do 16.07.2021. godine

"U skladu sa Planom pojačanog nadzora u toku sezone predviđeno je da 70 inspektora Uprave za inspekcijske poslove boravi u primorskim opštinama i planinskim turističkim centrima i vrši inspekcijski nadzor do septembra", kazao je on.

Prema njegovim riječima, Uprava za inspekcijske poslove će vršiti pojačan nadzor kada su u pitanju manifestacije na otvorenom, u skladu sa mjerama koje su u tom trenutku na snazi.

"U vezi sa planiranim koncertom na Velikoj plaži u Ulcinju 03.07.2021. godine, UIP će prema preporukama Instituta za javno zdravlje, na svakom od 4 planirana ulaza vršiti kontrolu uz prisustvo 1 epidemiologa, 1 zdravstveno-sanitarnog inspektora i još ukupno 3 inspektora UIP-a iz drugih inspekcija. Posjetioci muzičkih festivala mogu ući uz negativan PCR test koji nije starji od 72, sata ili brzi test koji nije stariji od 48 sati, dok će za posjetioce koji ne posjeduju prednje opisano, licencirana laboratorija vršiti testiranje na virus korona brzim testom", saopšteno je na današnjoj pres konferenciji.

Bonus video: