U Bijelom Polju otvoren 15. White Field Jazz festival

U okviru festivala u Kući Rista Ratkovića otvorena izložba fotografija Stefana Vukićevića pod nazivom “Jazz of White field”

5948 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

U Bijelom Polju večeras je, u kući Rista Ratkovića, otvoren 15. White Field Jazz festival.

Prve večeri festivala, od 21 sat predstavili su se Akustična terapija, KIRA i Rudolf.

U okviru festivala u Kući Rista Ratkovića otvorena izložba fotografija Stefana Vukićevića pod nazivom “Jazz of White field”.

Stefan Vukićević rođen je u Bijelom Polju 1993 godine. Privodi kraju postdiplomske studije Fakulteta vizuelnih umjetnosti u Podgorici. Tokom školovanja usavršavao se i u Slovačkoj.

Džez festival
foto: Jadranka Ćetković

Prema riječima zamjenika direktora JU Ratkovićeve večeri poezije Dragića Rabrenovića riječ je o fotografijama koje su nastale tokom 15 godina festivala.

Džez festival
foto: Jadranka Ćetković

“Fotografije su dokaz onoga što je publika imala priliku da vidi, ali istovremeno su i estetski prikaz umjetnika, koji iz svoje perspektive posmatra i bilježi sliku, boju i ton”, kazao je Rabrenović.

Džez festival
foto: Jadranka Ćetković

Sjutra, drugog dana festivala od 12 časova biće organizovan omaž Dragoljubu Đuričiću, dok će od 19 časova ljubitelji pisane riječi moći da prate promociju knjige “Dirigovana stvarnost - Tragovi ljudskog opstanka“ Abaza Dizdarevića.

Džez festival
foto: Jadranka Ćetković

Od 20.30 časova nastupiće bend “Mikrokozma”, dok će ovogodišnji festival zatvoriti Verica Čuljković - Electric violin performance & DJ Danilo Radusinović, od 21.30 časova.

Bonus video: