Institut za bolesti djece dobio savremeni lift

Direktorica Instituta za bolesti djece, Sonja Milašinović, zahvalila se na donaciji, i kazala da će novi lift doprinijeti dobrom tehničkom funkcionisanju Instituta
68 pregleda 0 komentar(a)
Institut za bolesti djece donacija, Foto: KCCG
Institut za bolesti djece donacija, Foto: KCCG
Ažurirano: 20.11.2017. 16:38h

U Institutu za bolesti djece je, zahvaljujući donaciji vrijednoj više od 30.000 eura, rekonstruisan lift koji će, kako je saopšteno, doprinijeti dobrom tehničkom funkcionisanju Instituta.

Rekonstrukcija je realizovana zahvaljujući donaciji, mljekare "Lazine", preduzeća "Šimšić Montmilk" iz Danilovgrada, "Regulatorne agencije za energetiku" iz Podgorice i kompanije "Euro Prost" iz Bosne i Hercegovine.

Direktorica Instituta za bolesti djece, Sonja Milašinović, zahvalila se na donaciji, i kazala da će novi lift doprinijeti dobrom tehničkom funkcionisanju Instituta.

Ona je navela da je lift, koji je star 60 godina koliko i Institut, do sada dobro funkcionisao sa evidentnim tehničkim problemima.

Milašinović je kazala da će novi lift omogućiti bolji i bezbjedniji transport u ovoj organizacionoj jedinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i zaposlenima u mljekari “Lazine” čestitala jubilej, 20 godina od osnivanja.

"Želim vam dobre poslovne rezultate i da i dalje imate plemenito srce, barem što se tiče dječije populacij”, navela je Milašinović.

Osnivač mljekare “Lazine”, Milutin Đuranović, kazao je da su povodom jubileja donijeli odluku da u donatorske svrhe odvoje 20.000 eura.

Đuranović je naveo da su se opredijeli za Insitut za bolesti djece rukovodeći se izrekama koje se, kako je kazao, često koriste u Crnoj Gori “zdravlje nema cijenu i da su djeca najveće bogatstvo”.

“Spajajući te dvije misli u jednu, odlučili smo da donaciju opredijelimo Dječjoj bolnici Kliničkog centra”, kazao je Đuranović.

On je rekao da im je drago što su na taj način poboljšali uslove u Dječjoj bolnici.

"Želimo da lift bude funkcionalan i pouzdan, ali da ga koristi što manje djece sa problemima, i ako ga koristi da to bude silazna putanja prema prizemlju kada oporavljena, zdrava djeca, u zagrljaju svojih roditelja, odlaze vesela i razdragana svojim kućama”, kazao je Đuranović.

Direktorica KCCG Zorica Kovačević, zahvalila je mljekari “Lazine” i kompaniji “Euro Prost” iz BiH koja je učestvovala u donaciji.

Ona je donatorima uručila i zahvalnice u znak sećanja da su danas bili jedni od glavnih aktera realizovanja još jednog važnog projekta.

Bonus video: