CEDIS: Trafostanica "Ptič" na meti vandala

Kompletno područje Lijeve Rijeke, Veruše, Brskuta, Opasanice i Mokre je bez napajanja električnom energijom dok se ne stvore uslovi za njeno puštanje u pogon
586 pregleda 1 komentar(a)
Obijena trafostanica, Foto: CEDIS
Obijena trafostanica, Foto: CEDIS
Ažurirano: 02.02.2019. 12:03h

Nepoznati počinioci juce su provalili u trafostanicu 35/10 kV Ptič i tom prilikom otuđili njene vitalne elemente kao i devastirali njenu unutrašnjost, saopšteno je iz CEDIS-a.

Iz toga razloga, kako su kazali, kompletno područje Lijeve Rijeke, Veruše, Brskuta, Opasanice i Mokre je bez napajanja električnom energijom dok se ne stvore uslovi za njeno puštanje u pogon.

Ističu da je, do dolaska ekipe CEDIS-a, trafostanica ostala otvorena i predstavljala potencijalnu opasnost za stanovništvo. Trenutno je trafostanica obezbijeđena.

Iz CEDIS-a napominju da je ulazak u energetska postrojenja pod naponom veoma rizičan i apeluju na građane da ovakve stvari ne rade.

"Što zbog sopstvene bezbjednosti, ali i zato jer ovim činjenjem ugožavaju stabilnost napajanja korisnika električnom energijom kao i energetskog sistema uopšte. Slučaj je prijavljen nadležnim organima na dalje postupanje", saopšteno je iz CEDIS-a.

Bonus video: