Saobraćajnicu će graditi i tokom sezone

Ta saobraćajnica duga je 605 metara i predstavlja nastavak već izgrađene saobraćajnice MR 1 i njen produžetak ka kompleksu projekta Luštica Bay u Radovićima.

7048 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Zbog njihove važnosti za investitora kompleksa Luštica Bay i širu društvenu zajednicu u Krtolima, radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice MR2 za taj turistički resort na Luštici, odvijaće se bez prekida i tokom špica turističke sezone od 1. jula do 1. septembra kada je, inače, na snazi opšta zabrana građenja u Tivtu.

Ta saobraćajnica duga je 605 metara i predstavlja nastavak već izgrađene saobraćajnice MR 1 i njen produžetak ka kompleksu projekta Luštica Bay u Radovićima.

Radovi kojima je obuhvaćena i izgradnja nove raskrsnice - kružnog toka za Radoviće, odnosno kompleks Plavi horizont, počeli su prije petnaestak dana.

Radove izvodi “Civil engineer” d.o.o. iz Podgorice, a ukupna vrijednost ove investicije koju sprovodi Opština Tivat je 1.149.524,93 eura.

Ugovorom je predviđeno da radovi traju 300 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Ugovor za izgradnju te saobraćajnice, inače, potpisan je još početkom oktobra prošle godine, međutim, sredstva koja je država tada uplatila na račun Opštine Tivat u iznosu od skoro milion eura, kako bi se put gradio, potrošena su nenamjenski od strane prethodne gradske DPS-SDP-HGI administracije bivšeg tivatskog gradonačelnika dr Siniše Kusovca (DPS).

Da bi ipak realizovali ovu investiciju koja je bila obaveza države i Opštine prema investitoru resorta Luštica Bay - kompaniji Orasciom, aktuelna tivatska lokalna uprava koalicije NP-BF-GB, morala se kreditno zadužiti kod Crnogorske komercijalne banke.

Planirano je da MR 2 saobraćajnica prođe jednim dijelom kroz prostor u kojem se razvija projekat Luštica Bay i poveže Tivat s administrativnom granicom prema opštini Herceg Novi na poluostrvu Luštica.

Izgradnjom MR 1 i MR 2 saobraćajnica, u potpunosti će biti rasterećen regionalni put Tivat - Radovići (obala Đuraševića i Bogišića) i omogućen brz i lak pristup Plavim horizontima, odnosno naselju Luštica Bay.

S. L.

Izgradnjom MR 1 i MR 2 saobraćajnica, u potpunosti će biti rasterećen regionalni put Tivat – Radovići (obala Đuraševića i Bogišića) i omogućen brz i lak pristup Plavim horizontima, odnosno naselju Luštica Bay”

Bonus video: