35 godina Radio Tivta

"Trudili smo se da etika bude naša zvijezda vodilja", kazao je direktor te medijske kuće Dragan Popadić
294 pregleda 0 komentar(a)
Radio Tivat, Foto: Siniša Luković
Radio Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 20.11.2017. 12:59h

Sve ove godine Radio Tivat se trudio da bude objektivan, korektan i profesionalan medij, koji će Tivćani rado slušati i sa kojim će se ponositi, a portal i rado čitati. Čini se da smo i uspjeli u tome. Održala nas je upravo ta veza sa slušaocima i naša želja da opravdamo povjerenje. Trudili smo se da etika bude naša zvijezda vodilja. Zadatak novinarstva nije samo da informiše, već da svijet učini boljim a ljude plemenitijim", kazao je direktor te medijske kuće Dragan Popadić sinoć na centralnoj svečanosti kojom je kolektiv Radio Tivat obilježio 35-tu godišnjicu osnivanja i rada.

Svečanosti u hotelu “Palma” prisustvovale su brojne zvanice iz političkog, privrednog, kulturnog i javnog života među kojima su bili gradonačelnica i predsjednik SO Tivat Snežana Matijević i Ivan Novosel, te ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković. Ovo je bila i prilika da se okupe i skoro svi radnici koji su u proteklih 35 godina prošli kroz redakciju lokalnoj javnog servisa Tivta, pa je sve prisutne preksinoć pozdarvio i prvi glavni i odgovorni urednik te medijske kuće Mašo Čekić.

Prije nego što su on i njegove kolege iz redakcije presjekli ogromnu rođendansku tortu sa motivom starinskog radio-aparata, Popadič je poručio da Radio Tivat ima brojne planove za naredni period kako bi unaprijedili svoj naš program i sajt. Jedan od planova je i osnivanje Televizije Tivat a što će zavisiti od odluke Opštine kao osnivača tog javnog servisa.

“Vi ste nastavljači tradicije profesionalnog novinarstva, koja već tri decenije predano bilježi tivatsku stvarnost. Mašo Čekić, Neven Staničić, Blaženka Vučurović postavili su temelje koje Dragan Popadić, kao direktor Radija, uspješno nadograđuje. Svi smo svjedoci da svakog dana u Tivtu postoji mnogo događaja koje treba ispratiti; mnogo tema o kojima građani žele i moraju da znaju. Ja vam čestitam što uspijevate ići u korak sa vremenom.”- poručila je slavljeničkoj redakciji tivatska gradionačelnica dr Snežana Matijević.

Bonus video: