Donacija Mađarske: Crnoj Gori 200.000 Sinofarm vakcina

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je, prilikom uručenja donacije, istakla da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada pokazala visok stepen solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori

12090 pregleda 14 komentar(a)
Borovinić Bojović i Sijarto, Foto: Ministarstvo zdravlja
Borovinić Bojović i Sijarto, Foto: Ministarstvo zdravlja
Ažurirano: 05.07.2021. 13:16h

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović primili su danas, u ime Vlade Crne Gore donaciju Mađarske od 200.000 Sinofarm vakacina, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

U saopštenju se dodaje da je u ime mađarske vlade donaciju uručio Peter Sijarto, ministar vanjskih poslova.

Vakcine koje je donirala Mađarska
Vakcine koje je donirala Mađarskafoto: Ministarstvo zdravlja

Borovinić Bojović je, prilikom uručenja donacije, istakla da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada pokazala visok stepen solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori.

"Danas imam posebno zadovoljstvo da obavijestim crnogorske građane da je Republika Mađarska donirala našoj zemlji 200 hiljada Sinofarm vakcina, što je od neprocjenjivog značaja, jer dolazi u pravom trenutku u Crnu Goru. Na ovaj način nastavljamo masovnu vakcinaciju i zaštitu od korona virusa", kazala je Borovinić Bojović.

Iz Ministarstva zdravlja su kazali i da se Borovinić Bojović zahvalila mađarskom ambasadoru u Crnoj Gori Jožefu Neđešiju, Vladi Mađarske, ministru vanjskih poslova, a posebno ministru ljudskih resursa, Miklošu Kašleru, koji su kako se dodaje u saopštenju "zajedničkim aktivnostima uspjeli da obezbijede ovu veoma vrijedu donaciju za Crnu Goru".

"Ovo je prilika i da još jednom pozovem naše građane, koji to do sada nisu učinili, da se vakcinišu, kao i da poštuju mjere, jer će na taj način zaštiti svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih", poručila je Borovinić Bojović.

Bonus video: