Sindikat prosvjete zadovoljan dogovorom sa Ministarstvom: Ugovorcima se konačno ne prekida angažman

“Ovo je prvi put da u prosvjeti imamo situaciju da nema prekida radnog angažmana”, kazao je predsjednik podgoričkog Odbora Sindikata prosvjete Slobodan Savović

6003 pregleda 5 komentar(a)
Prvi put nastavnici po ugovoru imaju povezan staž i tokom ljeta:MPNKS, Foto: BORIS PEJOVIC
Prvi put nastavnici po ugovoru imaju povezan staž i tokom ljeta:MPNKS, Foto: BORIS PEJOVIC

Sindikat prosvjete Crne Gore zahvalan je na konstruktivnom dijalogu sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta koji je rezultirao produžavanjem ugovora i za jul i avgust nastavnicima, zaposlenima na određeno vrijeme.

Kako je ranije Ministarstvo sugerisalo u dopisu direktorima škola, sa nastavnicima zaposlenim na određeno treba da sklope ugovor na 30 dana u julu i na isti period u avgustu.

“Ovo je prvi put da u prosvjeti imamo situaciju da nema prekida radnog angažmana”, kazao je predsjednik podgoričkog Odbora Sindikata prosvjete Slobodan Savović.

On je kazao da je Ministarstvo u saradnji sa Sindikatom dogovorilo ovakvo rješenje, čime se produžava angažman nastavnicima koji su imali ugovor o radu do 30. juna.

“Zahvaljujem se odgovornima u Ministarstvu na razumijevanju”, kazao je Savović.

On je kazao da će Sindikat nastaviti razgovore i konsultacije sa Ministarstvom, na čijem je čelu Vesna Bratić, i o drugim važnim pitanjima za prosvjetare.

“Ostaje da ovu saradnju sada usmjerimo na pitanje časova preko norme, pitanje asistenata u nastavi... Moramo početi sa ozbiljnim pričama i pregovorima u vezi sa pripremom nove školske godine”, kazao je Savović.

Prema njegovim riječima, otvoreno je i pitanje pojedinih obrazovnih institucija.

“Mišljenja sam da Ministarstvo prosvjete, nauke kulture i sporta, ali i Skupština Crne Gore, moraju redefinisati ulogu Zavoda za školstvo, ali i Centra za stručno obrazovanje. Ovakva kakva je već duži niz godina, ne daje nikakav doprinos obrazovnom sistemu i samo šteti ugledu crnogorskog školstva”, zaključio je Savović.

"Ovo je prvi put da u prosvjeti imamo situaciju da nema prekida radnog angažmana", kazao je Savović

Bonus video: