Osnažiti saradnju Opštine Nikšić i Saveza izviđača Crne Gore

"Najavili su organizaciju Međunarodnog kampa izviđača koji će se održati sljedeće godine na Grahovu i koji će biti organizovan za oko 2.000 izviđača"

3081 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Predsjednici Opštine i Skupštine Opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, primili su predstavnike Saveza izviđača Crne Gore, Peka Vukadinovića i Dušana Masoničića, koji su ih upoznali sa izgradnjom nacionalnog kampa na Grahovu, kao i sa tekućim i planiranim aktivnostima.

"Najavili su organizaciju Međunarodnog kampa izviđača koji će se održati sljedeće godine na Grahovu i koji će biti organizovan za oko 2.000 izviđača. Predsjednik Kovačević je iskazao spremnost Opštine da u okviru svojih mogućnosti podrži aktivnosti Saveza izviđača Crne Gore“, naveli su iz lokalne uprave.

Predstavnici Saveza su Opštini poklonili fotografiju prvog izviđačkog stega, osnovanog 1928.godine u gradu pod Trebjesom.

"Predsjednici Opštine i SO su prepoznali zalaganje i napore Saveza izviđača da Nikšić ponovo bude značajan izviđački centar Crne Gore. U narednom periodu ćemo osnažiti saradnju Opštine i Saveza izviđača i kroz zajedničko djelovanje unaprijediti poziciju mladih u Nikšiću, ali i u Crnoj Gori“, poručili su iz Saveza izviđača.

Bonus video: