Nikšić: Ekonomsko osnaživanje žena sa seoskog područja kroz izradu suvenira

„U sklopu prve faze projekta organizovaćemo dvije tribine, okrugli sto za žensko preduzetništvo, osam radionica za izradu suvenira i na kraju prezentacija proizvoda i otvaranje suvenirnice na jedan mjesec..."

4095 pregleda 2 komentar(a)
NVO "Nikšići"
NVO "Nikšići"

Sa željom da naprave sponu između proizvođača i krajnjeg korisnika, da ženama sa sela daju vjetar u leđa, ali i da Nikšić obogate sa novom turističkom ponudom, nevladina organizacija (NVO) „Nikšići“ realizuje projekat "Ekonomsko osnaživanje žena sa seoskog područja kroz izradu suvenira - novog turističkog proizvoda".

„U sklopu prve faze projekta organizovaćemo dvije tribine, okrugli sto za žensko preduzetništvo, osam radionica za izradu suvenira i na kraju prezentacija proizvoda i otvaranje suvenirnice na jedan mjesec, gdje će biti uručeni sertifikati za osam polaznica kursa. Nikšić je grad koji nema javnu prodavnicu suvenira i, stoga, nema mogućnosti da svi koji se bave izradom suvenira prezentuju i prodaju svoje proizvode“, kazao je na konferenciji za novinare Dragoljub Čvorović, direktor NVO „Nikšići“.

Projekat, vrijednosti 4.224 eura, podržan je od Opštine Nikšić, trajaće pet mjeseci, a dio projektnog tima, pored Čvorovića, su koordinatorka Jelena Peković i asistentkinja Snežana Danilović.

Čvorović se zahvalio komisiji, Turističkoj organizaciji Nikšić i lokalnoj samoupravi što su prepoznali kvalitet i značaj projekta i pozvao sve zainteresovane osobe da se uključe u njegovu realizaciju.

Bonus video: