Apel policije vozačima: Sporije i pažljivo do odredišta

"Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da prisustvo saobraćajne policije ili strah od kazne ne budu opredeljujući za oprezniju vožnj"

2277 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Iz Uprave policije apelovali su na vozače da voze sporije i pažljivo do odredišta.

"I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, na putevima u Crnoj Gori je posljednjih dana došlo do povećanja broja saobraćajnih nezgoda. Evidentno je da usljed povećanog priliva turista, povećane frekvencija saobraćaja na našim putevima, prvenstveno ka primorskim opštinama, te su umor, nepažnja i nepoštovane saobraćajih propisa i dalje najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaju da posebno zabrinjava da su najčešći prekršaji vozača, koje uočavaju policijski službenici - neprilagođena brzina, preticanje kolone vozila ili vozila na "punoj liniji", upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

"Skrećemo pažnju da ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, koji bi kontrolisao ponašanje vozača i sankcionisao svaki uočeni prekršaj. Zbog toga apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da prisustvo saobraćajne policije ili strah od kazne ne budu opredeljujući za oprezniju vožnju, već da savjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju".

Iz Uprave policije su poručili da će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo službenika, prevnentivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

"Ali još jednom apelujemo na sve vozače, da svojim odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama, što je konačno i naš zajednički cilj", navodi se u saopštenju.

Bonus video: