Bijelo Polje: Crveni krst donira hranu socijalno ugroženima

Ova podjela obuhvatiće preko 30 korisnika i samo je još jedan vid pomoći koju pružamo korisnicima naših usluga" - kazao je sekretar opštinskog Crvenog krsta Zoran Rudić

7082 pregleda 3 komentar(a)
Foto: OO Crveni Krst Bijelo Polje
Foto: OO Crveni Krst Bijelo Polje

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje, započela je podjelu paketa hrane i higijene za korisnike programa "Pomoć u kući", kojima je ovaj vid pomoći potreban.

Humanitarna pomoć u vidu paketa hrane i higijene obezbijeđena je u saradnji sa lokalnom samoupravom i Crvenim krstom Crne Gore, saopšteno je iz te organzacije.

"Opštinski Crveni krst nastavlja dobru praksu, podjele humanitarne pomoći korisnicima programa "Pomoć u kući" koji naša organizacija realizuje u saradnji sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, Centrom za socijali rad Bijelo Polje i Crvenim krstom Crne Gore. Ova podjela obuhvatiće preko 30 korisnika i samo je još jedan vid pomoći koju pružamo korisnicima naših usluga" - kazao je sekretar opštinskog Crvenog krsta Zoran Rudić.

Rudić je dodao da se lokalna samouprava uvijek rado odazove ovakvim i sličnim aktivnostima, što u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, pokazuje da svi zajedno vode odgovornu socijalnu politiku u okviru koje briga o našim najstarijim sugrađanima je bila i ostala prioritetni zadatak.

"Naši stariji sugrađani su tokom borbe sa koronavirusom pokazali veliku požrtvovanost i odgovornost u poštovanju mjera, te smo u obavezi da i u narednom periodu svi zajedno uspješno odgovorimo na sve njihove zahtjeve.

Usluga "Pomoć u kući" koju realizujemo, izuzetno je važna za one koji žive kako na gradskom tako i u ruralnim područjima i izloženi su siromaštvu, slabog su zdravlja i žive u izolaciji. Za njih su geronto-domaćice vrlo često jedini oslonac i pomoć u prevazilaženju osećaja usamljenosti.

Opštinski Crveni krst u saradnji sa partnerima, lokalnom samoupravom i u narednom periodu će nastaviti da pomaže korisnike ovog programa, širi paletu usluga, te je ovo ujedno i poziv svim zainteresovanim sugrađanima, privrednim i društvenim subjektima da nam se priključe u realizaciji ovih aktivnosti na dobrobit starijih sugrađana a i čitave zajednice " - zaključio je Rudić.

Bonus video: