Otvorena knjižara "Kosmos" u Podgorici

"Knjige su najbolji način da odemo u neka druga vremena, druge prostore, upoznamo druge kulture, a nakon svake knjige svako od nas postaje malo bolje biće", poručila je Jasenka Lalović, autorka bestselera "S one bande moje gore“ i "S ove bande moje gore“

6945 pregleda 1 komentar(a)
Otvorena knjižara "Kosmos", Foto: Jelena Kontić
Otvorena knjižara "Kosmos", Foto: Jelena Kontić

Nova knjižara u Podgorici, "Kosmos", otvorena je sinoć u tržnom centru Delta City sa pozivom svima da zavire u kosmos književnosti i otkriju tako jedan poseban svijet, ali i samoga sebe.

Knjižaru je zvanično otvorila Jasenka Lalović, autorka bestselera „S one bande moje gore“ i „S ove bande moje gore“ kojima je osvojila čitaoce i na koje se njen najnoviji roman, „Kastigulja“, nadovezuje.

"Živimo u jednom brzom, instant vremenu u kojem se čini da sve manje ljudi čita, ali nije tako. Ponovo se vraćamo knjizi jer je knjiga najbolji pokazatelj da u teškim vremenima uvijek utjehu i putokaz tražimo u pisanoj riječi. Knjige su najbolji način da odemo u neka druga vremena, druge prostore, upoznamo druge kulture, a nakon svake knjige svako od nas postaje malo bolje biće. Čestitam još jedanput 'Kosmosu' i nadam se da će svi doći na ovo mjesto i pronaći komadić sebe u pisanoj riječi", poručila je Lalović.

Sandra Janković iz Izdavačke kuće Nova knjiga je istakla da "Kosmos" nudi raznovrstan program u kojem svako može pronaći nešto za sebe.

"Kosmos knjižare nude širok spektar knjiga domaćih i svjetskh autora kao i veliki izbor školskog pribora i gift program. U to se možete uvjeriti na licu mjesta" kazala je ona.

Bojana Obradović iz Nove knjige dodala je da su u planu razne književne večeri, promocija domaćih autora, ali i mnogi drugi programi koji će knjižaru "Kosmos" učiniti prepoznatljivim mjestom za ljubitelje i pisane riječi, ali i onih koji traže knjižaru sa bogatom i jedinstvenom ponudom.

Nakon otvaranja knjižare uslijedila je i promocija knjige Jovice Nikolića „Zagrljaj u pokretu“.

O knjizi su govorili Miloš Rabrenović, osnivač plesnog saveza Crne Gore, internacionalni sudija WDSF, trener i koreograf svjetskih plesnih parova; Goran Bošković, magistar i plesni učitelj društvenog plesa i internacionalni sudija WADF; Tiho Vujović, profesor docent na UDG fakultetu i multimedijalni umjetnik kao i sam autor Jovica Nikolić, maestro plesa i dugogodišnji predsjednik Saveza sportskog plesa Crne Gore, a moderatorma je bila Slobodanka Seka Martinović, modna kreatorka i novinarka.

Promociju je dodatno uljepšao plesni program koji je upriličen u saradnji sa plesnim centrom "Jet set".

Bonus video: