dijagnostikovana mu izuzetno rijetka bolest

Hitno potrebna novčana pomoć za liječenje osmogodišnjeg Dimitrija

Svi koji žele i mogu da pomognu Dimitriju, to mogu učiniti preko NLB banke na žiro račun broj 530-0800200114490-93 na ime Vladimir Ratković

16934 pregleda 158 reakcija 16 komentar(a)
Dimitrije Ratković, Foto: Privatna arhiva
Dimitrije Ratković, Foto: Privatna arhiva

Osmogodišnjem Dimitriju Ratkoviću u Bara hitno je potrebna novčana pomoć za liječenje u turskoj klinici Acibadem.

Ovom dječaku, koji je prije mjesec, nakon bolova u glavi hospitalizovan u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), dijagnostikovana je takozvana mikotična aneurizma, izuzuzetno rijetka bolest, koja se javlja kod manje od 0,5 posto svjetskog stanovništva.

Porodica Ratković je saopštila da je dječaku dva puta, bezuspješno rađena angiografija u KCCG kao i u jednoj od beogradskih klinika.

"Uspostavili smo kontakt sa ljekarima iz turske klinike Acibadem koji su spremni da pomognu u izlječenju našeg Dimitrija. Za operaciju je potrebno oko 50.000 eura koje mi nismo u mogućnosti da obezbijedimo. Zato molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu da Dimitrije što prije ode u Tursku na liječenje", saopšteno je iz porodice Ratković.

Svi koji žele i mogu da pomognu Dimitriju, to mogu učiniti preko NLB banke na žiro račun broj 530-0800200114490-93 na ime Vladimir Ratković.