Smolović: Crna Gora odabrala pštovanje građanskih prava, toleranciju, evropske vrijednosti

Smolović je rekao da Crna Gora danas obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na da 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i isti datum 1941. godine, kada je počeo narodni ustanak protiv fašizma

3663 pregleda 2 komentar(a)
Bećirović, Omerhoodžić i Smolović, Foto: Jadrankla Ćetković
Bećirović, Omerhoodžić i Smolović, Foto: Jadrankla Ćetković

Delegacija Opštine Bijelo Polje predvođena predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, predsjednicom Skupštine Nemšom Omerhodžić i potredsjednikom Nerminom Bećirovićem položila je danas vijence na Spomenik palim borcima na trgu Slobode u Bijelom Polju.

Smolović je rekao da Crna Gora danas obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na da 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i isti datum 1941. godine, kada je počeo narodni ustanak protiv fašizma.

Nermin Bećirović, Nemša Omerhodžić, Petar Smolović
foto: Jadrankla Ćetković

Polaganju vijenaca su prisustvovali predstavnici odbornika u lokalnom parlamentu i boračkih organizacija.

Smolović je kazao i da su ideološki temelji antifašističke borbe i njene tekovine bile i da će biti dostojne poštovanja generacijski, jer je čovjek, njegova sloboda i egzistencija, u prvom planu svakog oblika društvenog ustrojstva, i politička srž građanskog demokratskog uređenja.

“Crna Gora je istinskom voljom građana odabrala svoj političko-ideološki put na fonu poštovanja građanskih prava, prevashodno nacionalne, vjerske i multikulturalne tolerancije. U spoljopolitičkoj orjentaciji izabrali smo evropske vrijednosti, a razvijeni društveno politički sistemi Evrope su nas prihvatili ravnopravno, podstičući naš razvoj i progres”, kazao je Smolović uz poruku: "Trinaestom julu slava, a nama težnja, da očuvamo slobodu kao san naših predaka i zavjet budućim generacijama. Da je vječna Crna Gora".

Bonus video: