Bečić: 13. jul podsjetnik da je vječno ponosna CG pokazala Evropi šta se može postići ako se ne daš u lance vezati

Bečić je istakao da svakog 13. jula Crna Gora slavi slobodu i antifašizam i da ne postoji drugi datum u našoj istoriji koji je toliko dugo i tako složno slavljen kao što je taj

12574 pregleda 104 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Dan prvog ustanka protiv fašizma, 13. jul je svojevrstan podsjetnik na to da je teritorijalno mala, ali vječno ponosna Crna Gora cijeloj Evropi na djelu pokazala šta se sve može postići, ako te nosi hrabrost i makar samo jedna odluka – da se ne daš u lance vezati, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je danas sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Milutinom Đurovićem i v.d. direktora Uprave policije, Zoranom Brđaninom položio vijenac na spomeniku na Lazinama, u Danilovgradu.

Bečić je istakao da svakog 13. jula Crna Gora slavi slobodu i antifašizam i da ne postoji drugi datum u našoj istoriji koji je toliko dugo i tako složno slavljen kao što je taj.

“Crna Gora 13. jula je nezavisna, građanska i evropska država. Crna Gora 13. jula je država socijalne pravde i jednakosti. Crna Gora 13. jula je država međunacionalnog i međuvjerskog sklada i suživota. Crna Gora 13. jula je država slobodnih pojedinaca koji njeguju univerzalne vrijednosti. Crna Gora 13. jula je zemlja pomirenih ljudi. Crna Gora 13. jula je država slobode vjeroispovijesti. Crna Gora 13. jula je država u kojoj ljudi žive i ginu za svoju zemlju", kazao je predsjednik Skupštine.

Dodao je i da se Crna Gora klanja učesnicima Trinaestojulskog ustanka, borcima i herojima i svima koji su pali da bi ona živjela.

Bonus video: