Ronioci iz Bijele tragali za državljankom Malezije: Pregledali nekoliko lokacija u Crnom jezeru

Chan Pei Joo je u svojstvu turiste na Žabljak doputovala u subotu 28. oktobra. Narednog dana uz upozorenje stanodavca Neđeljka Šamšala sa Pitomina da ne ide daleko, oko 13,30 časova krenula je u šetnju do Crnog jezera
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2017. 14:16h

Ekipe ronilaca Regionalnog centra iz Bijele danas bez rezultata su pregledali nekoliko lokacija u Crnom jezeru tragajući za državljankom Malezije Chan Pei Joo, koja je nestala prije 20 dana i za njom se bez uspjeha neprekidno traga.

"Ronioci pregladaju lokacije za koje smo procijenili da je nestala turistkinja eventualno mogla upasti u vodu ne ostavljajući vidljive tragove na obali. Radi se o strmim djelovima obale gdje nema plićaka. Ronioce, uprkos dobroj opremi limitira smanjena vidljivost vode -, kaže pripadnik Gorske službe spašavanja Zoran Vojinović i naglašava da su detaljno, više puta pretraženi šira okolina, priobalje i obala Crnog jezera ali bez rezultata.

Chan Pei Joo je u svojstvu turiste na Žabljak doputovala u subotu 28. oktobra. Narednog dana uz upozorenje stanodavca Neđeljka Šamšala sa Pitomina da ne ide daleko, oko 13,30 časova krenula je u šetnju do Crnog jezera . Za tu laganu šetnju bila je odjevena i obuvena u svakodnevnu garderobu. Nosila je kačket bedž boje, plavu jaknu sa crnim detaljima a na nogama je imala patike. Sa sobom je ponijela manji ranac.

Pošto se toga dana i naredne večeri nije vratila, stanodavac je u ponedjeljak njen nestanak prijavio policiji. Policija je raspisala objavu o njenom nestanku. Signal mobilnog telefona koji je nosila sa sobom lociran je na na prostoru Crnog, Zminjeg i Barnog jezera. Drugi mobilni telefon ostao je u njenoj sobi kod stanodavca.

Za njom su svakodnevno tragale desetine policajaca, pripadnika GSS, lokalne Službe zaštite i spašavanja, zaposleni u NP „Durmitor“ i građani. Cijeli taj prostor obiđen je više puta ali bez pronalaženja tragova za koje se pouzdano može tvrditi da su njeni ali ni eliminisati. Pored ostalog poruke ispisivane na engleskom jezeru u snijegu kod Barnog jezera i vlažne maramice vezivane za grane stabala u lokalitetu Vučja jama u reonu Zminjeg jezera. Nepristupačni močvarni prostor uz barno jezero nekoliko puta su pretraživani uz korišćenje drona.

Prošle nedjelje na Žabljaku je boravila drugi sekretar ambasade Malezije u Bosni i Hercegovini Julia Suhaili interesujući se za nestanak i dotadašnji tok potrage. Izrazila je zahvalnost institucijama i mještanima na angažovanju i naporima koje čine na pronalaženju njene sunarodnice.Istim povodom stigla je i sestra nestale djevojke Chan Pie Leng koja se proteklih dana uključila u potragu a danas odlazi sa Žabljaka.

Galerija

Bonus video: