U Nikšiću održano šesto takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama

„Uspjeli smo uspješno da organizujemo i ovogodišnje takmičenje i da pokažemo široj javnosti u Crnoj Gori, a pogotovo mladima koji tek startuju sa treningom, koliko je bitno da vode računa o zdravim stilovima života”

4118 pregleda 2 komentar(a)
takmičenje, Foto: EUM “ZELENI CENTAR”
takmičenje, Foto: EUM “ZELENI CENTAR”

U prvom street workout parku pod Trebjesom, u Njikšiću,koje je izgradilo Ekološko udruženje mladih (EUM) "Zeleni centar", održano je šesto takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama. Takmičenje, kojim je obilježen 13.jul, Dan državnosti, organizovalo je EUM “Zeleni centar” i gimnastički klub "Montenegro street workout". Na takmičenju je učestvovalo 35 takmičara iz više gradova Crne Gore, a za njegovu regularnost bile su zadužene sudije Nikola Agramović, Almin Gerina, Nikola Lončarević, Marko Đukanović, Ivan Vuković, Boris Martinović i Goran Tomanović, dok su posao zapisničara i fotoreportera obavili Sofija Đukanović i Marko Banović.

„Uspjeli smo uspješno da organizujemo i ovogodišnje takmičenje i da pokažemo široj javnosti u Crnoj Gori, a pogotovo mladima koji tek startuju sa treningom, koliko je bitno da vode računa o zdravim stilovima života”, kazao je predsjednik gimnastičkog kluba, Miloš Džiknić.

Zdravi stilovi života razlog su što je na takmičenju najviše pažnje dato vježbama sa ponavljanjima (zgibovi, propadanje na razboju, trbušnjaci).

“Sve to kako bi se motivisali mladi da se aktivno bave ovim vidom sportske aktivnosti u prirodi i to pogotovo nakon perioda ograničenog treniranja koje je bilo za vrijeme pandemije koronavirusom”, istakao je Džiknić.

Takmičari su bili podijeljeni u dvije kategorije, ispod i preko 18 godina, a takmičili su se u četiri discipline – zgibovi, propadanje na razboju, zgibovi za veterane i freestyle (slobodni stil). Najmlađi takmičar je imao 15 godina, a najstariji koju deceniju više, 51.

„I ove godine je bila neizostavna najatraktivnija disciplina freestyle – slobodni stil, gdje su mladi uspjeli da prikažu čari ovoga sporta i svu akrobatsku i zadivljujuću stranu ove sportske discipline”, istakao je Džiknić.

Takmičare je pozdravio sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje opštine Nikšić, Dejan Ivanović, koji je izrazio zadovoljstvo što lokalna uprava grada pod Trebjesom podržava jednu tako zanimljivu i za mlade značajnu, višegodišnju sportsku manifestaciju.

“Obećavam vam da ćemo kontinuirano pratiti rad Gimnastičkog kluba ‘Montenegro Street Workout’, vaša ista ili slična sportska nadmetanja, na radost svih naših sportskih sugrađana, a naročito mladih", poručio je Ivanović, kome je Džiknić poklonio oficijalnu majicu ovogodišnjeg takmičenja.

U disciplini freestyle, u kategoriji preko 18 godina, najbolji je bio Krsto Premović, drugo mjesto je osvojio Dušan Ivanović, dok je treći bio Nikita Lalatović. U istoj disciplini, ali do 18 godina, prva tri mjesta su osvojili Redžep Saliji, Matija Mustafić i Vasilije Suknović.

Semir Đera bio je najbolji u disciplini propadanje na razboju do 18 godina, dok je drugo mjesto pripalo Luki Mijoviću, a treće Stefanu Radomanu. Muameru Orahovcu pripalo je prvo mjesto u istoj disciplini, ali u kategoriji preko 18 godina, Enisu Krniću drugo, a Radomiru Gagoviću treće.

Među takmičarima mlađim od 18 godina, u disciplini zgibovi na vratilu, prvi je bio Luka Mijović, drugi Petar Kapetanov, a treći Stefan Cebalović. Prva tri mjesta u istoj disciplini, ali u starijoj kategoriji, osvojili su Milovan Gačević, Filip Brković i Matija Gajović. Što se veterana tiče, prvo mjesto u disciplini zgibovi, pripalo je Saši Ražnatoviću, drugo Dušanu Krcunoviću, a treće Aleksi Baćoviću.

Ovogodišnje takmičenje podržali su Gimnastički savez Crne Gore i Sekretarijat za kulturu, mlade, sport i socijalno staranje opštine Nikšić, kao i dugogodišnji prijatelji, Crnogorska komercijalna banka, Vector System Security, AbakusWeb.me, NK Broker, Sportski Centar "Trim", Školica Sporta "Talenat", gostionica–ćevabdžinica "Sač" i festival "Lake fest".

Bonus video: