Požar u Gornjem Seljanovu lokalizovan, vatra prijetila kućama

Žitleji jedne od stambenih zgrada snimili dvije osobe kako pale vatru, a prema nezvaničnim informacijama, policija ih je identifikovala i privela

5357 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Služba zaštite i spasavanja Tivat
Foto: Služba zaštite i spasavanja Tivat

U požaru koji je nešto poslije 12 časova izbio na Gornjem Seljanovu iza nekadašnjih tzv. švedskih baraka, izgorelo je nekoliko stotina kvadratnih metara niskog rastinja i žbunja, ali vatra nije zahvatila nekoliko kuća kojima se opasno približila.

Prema riječima komandira Službe zaštite Opštine Tivat Milorada Giljače, oko 12.15 časova prijavljeno im je izbijanje požara na Seljanovu i na intervenciju je odmah izašloo 11 vatrogasaca sa sedam protivpožarnih vozila, a u gašenju vatre pomagalo je i članstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Tivat".

požar Gornje Seljanovo
foto: Služba zaštite i spasavanja Tivat

"Srećna okolnost je što je vatra izbila na mjestu koje nije puno udaljeno od sjedišta SZ Tivat pa smo vrlo vrzo bili na licu mjesta i uspječli smo obuzdali plamen kioji se izuzetno brzo širio u suvoj vegeteciji. Plameni jezici već su bukvalno "lizali fasade" nekih od kuća u ovom dijelu grada, ali smio uspjeli da ih zaštitimo i na vrijeme ugasimo vatru", kazao je Giljača dodajući da je spriječena veća materijalna šteta i teže posljedice po građane ovog dijela Tivta.

požar Gornje Seljanovo
foto: Služba zaštite i spasavanja Tivat

Prema njegovim riječima, pretpostavlja se da je uzrok izbijanja požara ljudski faktor, odnosno neodgovorni pojedinci koji su uprkos zvaničnoj zabrani loženja vatre i upotrebe otvorenog plamena koja je na snazi tokom ljetnjih mjeseci, palili smeće na jednoj od ovdašnjih livada.

požar Gornje Seljanovo
foto: Služba zaštite i spasavanja Tivat

Čak su i žitleji jedne od stambenih zgrada u ovom dijelu Seljanova snimili dvije osobe kako pale vatru, a prema nezvaničnim informacijama, izazivače požara je odmah po njegovom uspješnom gašenju, identifikovala i privela tivatska policija.

Bonus video: