"ima problem sa vrijednosnim sistemom"

DPS: Krivokapić namjerno mijenja teze

Prema njihovim riječima, neko ko je svoj mandat započeo revanšizmom, čistkom nepodobnih, otkazima za sve koji nijesu bili po mjeri klerikalno-nacionalističke Vlade, logično ima problem da prepozna šovinizam i fašizam u svojim redovima

9636 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Premijer Zdravko Krivokapić namjerno zamjenjuje teze i ima problem sa vrijednosnim sistemom, antifašizmom i predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da nije baš najjasnije šta je Krivokapiću zasmetalo u tvrdnji da nema pomirenja sa propagatorima fašizma u strukturama vlasti.

“Da li bi se on mirio sa propagatorima fašizma ili pak ne vjeruje da ih ima u strukturama vlasti”, upitali su iz DPS-a.

Ako Krivokapić, kako su dodali, traži propagatore ideje fašizma, “a pod tim pojmom se podrazumijeva i najgori oblik šovinizma, ali i veličanje ravnogorske ideologije, koju su učesnici zločinačkih ratova devedesetih prihvatili kao svoju prethodnicu, onda nek se okrene oko sebe, a i povremeno pogleda u ogledalo”.

U DPS-u smatraju da oni koji Krivokapića drže na poziciji predsjednika Vlade, demonstriraju upravo fašizam kada negiraju genocid, kada ratne zločince i ubice proglašavaju za heroje, kada relativizuju skrnavljenje spomenika antifašista, kada saradnike fašista proglašavaju za heroje i svece.

“Uostalom, ne čudi nas ovakav vrijednosni sistem premijera koji tekovine vladavine DPS-a, a to su očuvani mir, vjerski i etnički sklad, ekonomski suverenitet države, obnavljanje nezavisnosti, učlanjenje u NATO, kandidaturu za članstvo u EU - negativno kvalifikuje”, kazali su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, neko ko je svoj mandat započeo revanšizmom, čistkom nepodobnih, otkazima za sve koji nijesu bili po mjeri klerikalno-nacionalističke Vlade, logično ima problem da prepozna šovinizam i fašizam u svojim redovima.

“Uostalom, onaj ko odavanje počasti saradnicima okupatora smatra “mjerom pomirenja”, kao što je to nedavno izjavio Krivokapić, naravno da ima problem sa vrijednosnim sistemom, i pokazuje potrebu da svoje mane i nedostatke drugima pripisuje”, rekli su iz DPS-a.

Iz te partije su kazali da Krivokapićev traktat, koji, kako su naveli, obiluje na silu nakalemljenim, politikantskim optužbama na račun predsjednika države, jedino mogu razumjeti kao pokušaj da prekrati vrijeme u danu kada je cijela antifašistička Crna Gora slavila.

“A on smišljao kako da zamijeni teze i sebe abolira od pitanja - zašto crnogorski premijer građanima nije čestitao 13. jul - Dan državnosti Crne Gore”, zaključuje se u reagovanju.