Formirana Komisija koja će raditi sa izvršiteljem da se poveća broj rata sadašnjim i bivšim radnicima

Predstavnica radnika Jelica Pantović je pojasnila je da su radnici godinama od plata izdvajali pet odsto za repetitore i emisione centre za emitovanje programa RTCG

9968 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Borko Ždero
Foto: Borko Ždero

Savjet Radio Televizije Crne Gore je na današnjoj sjednici formirao Komisiju koja će naredne sedmice poći do izvršitelja i pokušati da njima da se dogovore da se poveća broj rata, zbog koje su sadašnjim i bivšim radnicima blokirani računi.

Za 129 sadašnjih i bivših radnika zbog izgubljenog spora, a gdje su tužili matičnu kuću i Poštu Crne Gore, stiglo je na naplatu preko pola miliona eura. Od toga je kako su pojasnili predstavnici Sindikata veliki iznos se odnosi na advokatske tarife, a oni su zatražili da im se pomogne, a ne oprosti taj iznos, jer ne spore da su izgubili tužbe. Zaključeno je da će Savjet donijeti zaključak, kojim će obavezati generalnog direktora da se broj rata poveća sa 36 na 48 rata, čime bi se iznos sa 70 smanjio na 50 eura.

Predstavnica radnika Jelica Pantović je pojasnila je da su radnici godinama od plata izdvajali pet odsto za repetitore i emisione centre za emitovanje programa RTCG.

"Devedesetih godina je emisiona tehnika izdvojena iz RTCG i pripojena Pošti Crne Gore, od čega je jedan dio privatizovan Telekom. Radnici koji su bili vezani za emisionu tehniku su dobili vaučere i novčane naknade, a ostali su se osjetili oštećenim, jer su svi ulagali u tehniku i pokrenuli su spor", kazala je Pantović.

Generalni direktor Božidar Šundić smatra da je taj proces završen, da su radnici izgubili spor i da te pare, koje su državne moraju da vrate RTCG. On je iskazao spremnost da povećaju broj rata i smanje iznose.

Pantović je pojasnila da je kasnije preformulisan zahtjev i odnosio se una RTCG i Telekom, ali i istakla da su čekaju odluku Ustavnog suda na njihovu žalbu. Šundić smatra da su da Ustavnom žalbom zakasnili.

Bonus video: