Stanje na putevima

Na duža putovanja u večernjim ili ranim jutarnjim satima

Iz AMSCG vozačima su savjetovali da zbog visokih dnevnih temperatura na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima i prave češće pauze tokom vožnje i da poštuju pravila saobraćaja.

2353 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Na putevima u Crnoj Gori saobraćaj se obavlja po suvim kolovozima i uz mjestimično smanjenu vidljivost po kotlinama, frekvencija saobraćaja je umjerena, a tokom dana pojačana, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG vozačima su savjetovali da zbog visokih dnevnih temperatura na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima i prave češće pauze tokom vožnje i da poštuju pravila saobraćaja.

Na magistralnom putevima Podgorica – Sotonici – Petrovac, GP Debeli Brijeg –H.Novi-Kotor, M-2 Podgorica – Sotonici – Petrovac 2. M-2 i M-2.4 GP Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GPSukobin, saobraćaj zabranjen od 17 do 22 sata, za teretna motorna cija najveca dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva saobraćaj zabranjen od 17 do 22 sata, za teretna motorna cija najveca dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

“Ova zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza ,vozila za odrzavanje puteva i PTT instalacija ,vozila za pomoc na putu,specijalna vozila za prevoz zivotinja,betona i asfaltne mase, kao i hladnjace koje prevoze lako kvarljivu robu”, kazali su iz AMSCG.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu mag.puta M-2 od GP Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Saobraćaj na putu Mihailovica - Pljevlja biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati zbog rekonstrukcije te saobraćajnice.

Saobraćaj na putu Rožaje – Špiljani biće obustavljen od devet do 11, od 13 sati do 15 sati i od 21 do 24 sata, zbog rekonstrukcije saobraćajnice, a van tih termina saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Zbog asfalterskih radova na regionalnom putu Berane – Kolašin, u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice – Jelovica, saobraćaj će biti obustavljen od deset do 16 sati.

Na putu Pljevlja - Metaljka saobraćaj će zbog rekonstrukcije za sve vrste vozila biti obustavljen od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje - Nikšić, saobraćaj na regionalnom putu Cetinje-Čevo biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Zbog radova na regionalnom putu R-17, saobraćaj na dionici Čevo-Ridjani biće totalno obustavljen u terminima od devet do 12 sati i od 13 do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad-Podgorica saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestima radova, a mogući su i kraći zastoji, ne duži od 15 minuta.

Zbog radova na magistralnom putu Podgorica-Tuzi zatvorena je jedna saobraćajna traka bulevara prema Tuzima.

Na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Ribarevina, zbog asfalterskih radova u okviru investicionog održavanja puta promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova od sedam do 19 sati.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

Na magistralnom putu M-3 dionica Šćepan Polje – Danilovgrad zbog presvlačenja puta saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Preporučujemo za Vas