Za građane u stanju socijalne potrebe vaučeri od 30, 50 i 100 eura za kupovinu u marketima

"Vlada ostaje posvećena boljitku života građana i uprkos ukupnom rastu troškova života, Vlada Crne Gore će učiniti sve da kao društvo istrajemo u namjeri da se kriza ne osjeti u onoj mjeri u kojoj nam to brojke i statistika pokazuju"

46657 pregleda 72 reakcija 72 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) pokrenulo je projekat socijalni bon koji je namijenjen građanima u stanju socijalne potrebe.

Kako je saopšteno iz MFSS vaučeri će biti u vrijednosti od 30, 50 i 100 eura i njima će moći da se trguje u marketu koji bude izabran na Javnom pozivu.

"Vlada ostaje posvećena boljitku života građana i uprkos ukupnom rastu troškova života, Vlada Crne Gore će učiniti sve da kao društvo istrajemo u namjeri da se kriza ne osjeti u onoj mjeri u kojoj nam to brojke i statistika pokazuju", saopšteno je iz MFSS.

Dodaju da intenzivno razmatraju dodatni niz kriznih mjera, koje bi bile vremenski ograničene i koje bi dovele do regulacije i snižavanja maloprodajnih cijena osnovnih životnih namirnica.

"Na tom putu, neophodna je zajednička saradnja svih nas, a ovim projektom potvrđujemo da kao odgovorna Vlada i odgovorne kompanije možemo zajedno spriječiti porast siromaštva najugroženijeg dijela stanovništva", navodi se u saopštenju.

MFSS je raspisalo javni poziv za obezbjeđivanje vaučera za trgovinu prehrambenih proizvoda.

Prijave na javni poziv zainteresovana preduzeća mogu predavati do 24. jula

"Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će u roku od tri dana od završetka ovog javnog poziva, na internet stranici Ministarstva objaviti Listu privrednih društava, odnosno preduzetnika koji su ispunili uslove predviđene ovim javnim pozivom. Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će u roku od 8 dana od dana objavljivanja Liste zaključiti ugovore sa privrednim društvima, odnosno preduzetnicima koji su ispunili uslove predviđene ovim pozivom", navodi se u javnom pozivu.

Bonus video: