Komunalna inspekcija aktivna u špicu sezone

“Opština Tivat podsjeća građane da bez prethodno pribavljenih dozvola i odobrenja ne mogu postavljati objekte na javnim površinama i time ograničavati kretanje drugih"

4309 pregleda 3 komentar(a)
Tivat- uklonjena rampa, Foto: Opština Tivat
Tivat- uklonjena rampa, Foto: Opština Tivat

Ograda koju je državljanin Rusije postavio na dijelu javne ponte na plaži Ponta Seljanova, uklonjena je danas zahvaljujući reakciji opštinskog Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor.

“Opština Tivat podsjeća građane da bez prethodno pribavljenih dozvola i odobrenja ne mogu postavljati objekte na javnim površinama i time ograničavati kretanje drugih. Tokom vršenja komunalnog nadzora, jednom licu izrečena je novčana kazna u iznosu od 250 eura zbog ometanja komunalnog policajca u vršenju komunalnog nadzora.”- saopšteno je tim povodom iz lokalne uprave.

Takođe, na dijelu nekategorisanog puta u blizini Kalardova uklonjena je rampa koju je ovdje neimenovani pravni subjekt postavio bez odobrenja nadležnog organa. Po nalogu komunalnog inspektora, ova rampa je uklonjena u roku od jednog sata.

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor reagovao je i povodom objava na društvenim mrežama i portalima o prekomjernom izlivanju produkata. Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Tivat i Kotor PPOV, na obali neposrednio ispod izlivne građevine u zalivu Trašte.

Po nalogu predsjednika Opštine Tivat Željka Komnenovića, inspektori su obišli lokaciju izlivne građevine u zalivu Trašte, zajedno sa direktorima preduzeća “Vodovod i kanalizacija” za opštine Tivat i Kotor, Alenom Krivokapićem i Lazarom Kordićem, ali i sa predstavnicima Instituta za biologija mora iz Kotora.

Tokom inspekcijskog nadzora uzet je uzorak vode. Iz Opštine su kazali da će, nakon što se prikupe sve relevantne informacije i pristignu nalazi uzoraka vode sa lica mjesta, komunalni inspektori preduzeti upravne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, prema odgovornim licima.

Bonus video: