Bijelo Polje: Distribuirano više od 50 paketa pomoći za ljude u stanju socijalne potrebe

Kroz izradu socijalne anamneze korisnika u mogućnosti smo da vidimo stvarne potrebe korisnika i na osnovu toga djelujemo, kako bi u datom trenutku pružili pomoć koja je neophodna, što nam je od velike pomoći jer znamo da krajnji korisnik dobija baš ono što mu je u tom trenutku potrebno", kazao je koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković

1847 pregleda 0 komentar(a)
Volonteri Crvenog krsta Bijelo Polje, Foto: Crveni krst Bijelo Polje
Volonteri Crvenog krsta Bijelo Polje, Foto: Crveni krst Bijelo Polje

Uz pomoć volontera i gerontodomaćica danas je iz opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje distribuirano više od 50 paketa pomoći za ljude u stanju socijalne potrebe.

Po riječima koordinatora opštinskog Crvenog krsta Mašana Živkovića, današnja podjela pomoći samo je nastavak realizacije plana i programa koji opštinski Crveni krst srpovodi kako bi poboljšali socio-ekonomski status korisnika kojima je ovaj i sličan vid pomoći neophodan.

"Opštinski Crveni krst kroz uspješnu saradnju sa Crvenim krstom Crne Gore, lokalnom samoupravom, svakodnevno traži modalitete kojima će uspješno odgovoriti na sve izazove sa kojima se susrećemo, a samim tim odgovoriti na sve zahtjeve korisnika koji su u stanju socijalne potrebe. Kroz izradu socijalne anamneze korisnika u mogućnosti smo da vidimo stvarne potrebe korisnika i na osnovu toga djelujemo, kako bi u datom trenutku pružili pomoć koja je neophodna, što nam je od velike pomoći jer znamo da krajnji korisnik dobija baš ono što mu je u tom trenutku potrebno", kazao je Živković.

On je naglasio da je današnja pomoć obezbijeđena u saradnji sa lokalnom samoupravom i Crvenim krstom Crne Gore od kojih imamo nesebičnu podršku i samo je nastavak odgovornog odnosa, brige za sve sugrađane u stanju socijane potrebe.

Iz bjelopoljskog Crvenog krsta su poručili da su vrata ove humanitarne ustanove otvorena za sve nevoljnike kojima je potrebna pomoć iz djelokruga rada Crvenog krsta, te da će oni i u narednom periodu pozitivno odgovarati na sve zahtjeve, potrebe korisnika koji su u stanju socijalne potrebe.

Bonus video: