"Privrženost antifašističkim vrijednostima i crnogorskoj slobodarskoj tradiciji važne odrednice andrijevačkog kraja"

„Zajedništvo, solidarnost i posvećenost najvišim evropskim vrijednostima najbolji su put za dalji napredak i razvoj, naročito u uslovima teških posljedica pandemije COVID-19“, poručio je Đukanović

5738 pregleda 15 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Privrženost antifašističkim vrijednostima i crnogorskoj slobodarskoj tradiciji jedna su od važnih odrednica andrijevačkog kraja, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitajući 17. jul, Dan Opštine Andrijevica.

On je uputio čestitku predsjedniku Opštine Željku Ćulafiću, predsjedniku Skupštine Opštine Mladenu Đukiću, odbornicima i svim građanima Andrijevice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Privrženost antifašističkim vrijednostima i crnogorskoj slobodarskoj tradiciji jedna su od važnih odrednica andrijevačkog kraja, zbog čega se i danas, 80 godina od izbijanja opštenarodnog ustanka u Crnoj Gori, s posebnim pijetetom odnosimo prema onima koji su položili živote za oslobođenje grada i cijele zemlje“, naveo je Đukanović.

On je, kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika, rekao da se, zahvaljujući njihovoj žrtvi, danas živi slobodno u nezavisnoj, građanskoj, multietničkoj Crnoj Gori.

„Zajedništvo, solidarnost i posvećenost najvišim evropskim vrijednostima najbolji su put za dalji napredak i razvoj, naročito u uslovima teških posljedica pandemije COVID-19“, poručio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, odgovoran i proaktivan odnos prema valorizaciji raspoloživih materijalnih i prirodnih resursa, podržan adekvatnim investicionim programima, preduslov su ekonomskog oporavka i povratka na stope dinamičnog rasta.

„Vjerujem da će lokalne vlasti, podržani politikom Vlade, stvarati uslove za dalji razvoj i unapređenje kvaliteta života svih građana Andrijevice“, zaključio je Đukanović.

Bonus video: