Uklonjena kapija na ponti ispred Slovenske plaže; Zakupci: Jutros zatvorena zbog bezbjednosti svih

Ponta je u vlasništvu Hotelske grupe "Budvanska rivijera" ali je izdata privatnom licu koje je postavilo divlji objekat ogradu, kojom je protivpravno onemogućilo komunikaciju građana

17077 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

U zajedničkoj akciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i i Komunalne inspekcije i policije danas je uklonjena nelegalna kapija na ponti ispred Slovenske plaže.

Kako je "Vijestima" potvrđeno u JP “ Morsko dobro” ponta je u vlasništvu Hotelske grupe "Budvanska rivijera" ali je izdata privatnom licu koje je postavilo divlji objekat ogradu, kojom je protivpravno onemogućilo komunikaciju građana.

Zakupci na Slovenskoj plaži kazali su da nije istina da kapija postavljena na doku nije onemogućavala komunikaciju građana i turista.

"Naprotiv zbog nevremena koje je jutros Budvu zahvatilo, brinući kao savjesni zakupci, zatvorili smo ogradu na 45 minuta, da se ne bi ugrozila bezbjednost upravo radoznalih lica, građana, turista koji bi iz neznanja po onom vremenu obilazili dok. Nakon 45 minuta ograda i kapija je otvorena. Namjena postavljene konstrukcije je zaštita, ona služi kao ograda. Na tom dijelu obale je plitko i stijene su, naša je namjera kao savjesnih zakupaca da zaštititmo prostor i obezbijedimo bezbjedan prolaz za sve posjetitelje, da se ne bi neko povrijedio,a bilo je primjera. Takođe smo kao savjeseni zakupci očistili i obezbijedili prostor i u buduće nećemo dozvoliti slomljene flaše i nebezbjedno prolaženje i skakanje jer je sve što se dogodi u prostoru čiji smo mi zakupci naša odgovornost", navode zakupci u reagovanju.