Budva: Zatvoren gradski bazen, direktor ne da pečat i ključeve

Zenović odbija da izvrši primopredaju dužnosti koja je bila naložena za 9. jul

31172 pregleda 19 komentar(a)
Budva (Ilustracija), Foto: Shutterstok
Budva (Ilustracija), Foto: Shutterstok

Odbor direktora Sportsko rekreativnog centra "Budva“ privremeno je zatvorio gradski bazen na Slovenskoj plaži, jer je bivši izvršni direktor ovog opštinskog preduzeća Martin Zenović odbio da izvrši primopredaju dužnosti, te preda pečat i ključeve preduzeća.

O svemu je u urgentnom dopisu juče kabinet predsjednika Opštine Marka Carevića i Sekretarijat za društvene djelatnosti, obavijestio predsjednik odbora direktora SRC "Budva" Ljubo Dragišić.

"Od dana razrješenja i prestanka radnog odnosa bivšeg izvršenog direktora Martina Zenovića (24. juna odnonosno 30. juna) svakodnevno pokušavam da obavim preuzimanje, odnosno primorpredaju preduzeća i na taj način nastavimo da poslujemo normalno i vratimo se svakodnevnim obavezama i rješavanju nagomilanih problema. Kao što ste obaviješteni nemamo pečat, ključeve od kancelarija, ali ni osnovne mogućnosti za rad, maske, higijenska sredstva, hemija je pri kraju, visoke temperature prouzorkuju dodatne probleme u vezi sa tretmanom vode, ne vrši se kontrola vode od nadležnih institucija, kasni se sa obračunom PDV, a zakonski rok je do 15. u mjesecu“, naveo je Dragišić u dopisu u koji su „Vijesti“ imale uvid.

Kako je naveo, neophodno je uraditi pjeskarenje dijela krovne konstrukcije kako bi se obnovila licenca za rad, po direktivi Tehnološkog instituta iz Podgorice koji prati stanje konstrukcije.

"Usljed svega navedenog prinuđeni smo da od petka 16. jula privremeno zatvorimo bazen, smanjimo rad na minimum, do izvršenja primopredaje po zakonu, odnosno sticanja usluva za rad, kupovine neophodnih higijenskih sredstava da bi se izbjegle eventualne zaraze korisnika i moguće kazne“, istakao je Dragišić i uz dopis dostavio i kopiju Sekretarijata za društvene djelatnosti kojom je bila naložena 9. jula primopredaja i kopiju dopisa od 12. jula u kojem je obavijestio da je paralisan rad preduzeća usljed oglušavanja bivšeg izvršnog direktora o vašu naredbu.

U dopisu od 9. jula koji je SRC „ Budva“ uputila v.d. sekretarke za društvene djelatnosti Danijela Došljak upozorava se da se po zakonu izvrši primopredaja dokumentacije i pečata ovog Sportsko rekretativnog centra, kao i ostale imovine sa kojom raspolaže preduzeće čiji je osnivač Opština Budva .

„Primopredaju je neophodno što hitnije uraditi kako bis e izbjegle evetualne radnje koje mogu proizvesti i teća djela predviđena krivičnim zakonikom Crne Gore“, upozorila je Došljak, o šta se oglušio bivši izvršni direktor.

Bonus video: