Cikotić: Vladi politički revanšizam u praksi ne predstavlja problem

"DF koji ne podržava Vladu zato podržava kad Vlada postavi suprugu poslanika DF-a za direktora Gimnazije"

9683 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Imenovanjem Biljane Vučurović, supruge poslanika Demokratskog fronta (DF) Jovana Vučurovića za direktoricu podgoričke Gimnazije, svima postaju jasne namjere i princip djelovanja Vlade kojoj politički revanšizam u praksi ne predstavlja nikakav problem, kazali su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Portparolka SDP-a Amina Cikotić rekla je da vladajuće strukture već duži vremenski period obećavaju svojim građanima da u Crnoj Gori više neće biti partitokratije, i da će se svi zapošljavati na osnovu svojih ličnih kompetencija, znanja i sposobnosti.

Prema njenim riječima, koliko ispunjavaju svoja obećanja postaje sve jasnije iz dana u dan, “pa danas imamo slučaj imenovanja nove direktorice podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” koji tome i svjedoči.”

“Imenovanjem Biljane Vučurović, supruge poslanika DF-a Jovana Vučurovića, svima postaju jasne namjere i princip djelovanja Vlade kojoj politički revanšizam u praksi ne predstavlja nikakav problem, a protiv kojeg su bili samo deklarativno onda kad im je to politički odgovaralo”, navela je Cikotić.

Ona je kazala da DF, sa druge strane, ne podržava Vladu "ali zato podržava kad Vlada postavi suprugu poslanika DF-a za direktora Gimnazije".

Prema njenim riječima, selektivna podrška Vladi još jedan je fenomen na političkoj sceni, koji svjedoči o principijelnosti političkog djelovanja određenih struktura vlasti.

“Posebno je interesantno ali ne i neočekivano političko licemjerje iskazano kroz djelovanje URA-e koja je glasala negatora genocida u Srebrenici za predsjednika Odbora za ljudska prava, a sada i njegovu suprugu za direktora”, navela je Cikotić.

Ipak je, kako je kazala, to previše "slučajnosti” za naše prilike".

“Izgleda da je građanima Crne Gore ipak osvježilo, ali baš onako kako to bude sredinom jula - ne može se disati”, zaključila je Cikotić.

Bonus video: