Berane: Predstavljeno prvo socijalno preduzeće

Opštine Berane i Kotor partneri su u prekograničnom projektu „OPTION“ koji u cilju unaprjeđenja kvaliteta života osoba sa invaliditetom realizuje Karitas barske nadbiskupije
74 pregleda 0 komentar(a)
Konferencija Berane, Foto: Tufik Softić
Konferencija Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 17.11.2017. 14:26h

Prvo socijalno preduzeće pod nazivom Skript predstavljeno je danas u Beranama u okviru konferencije i prekograničnog projekta između Crne Gore i BiH "Socijalno preduzetništvo u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini – mogućnosti i izazovi“.

U preduzeću će, kako je najavljeno, biti zapošljene tri osobe sa invaliditetom.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić rekao je da je Opština na čijem je ćelu i ranije pokazivala visok senzibilitet kada su u pitanju socijalno ranjive kategorije, i da je već u lokalnoj upravi zapošljeno nekoliko osoba sa invaliditetom.

„Raduje me da se ovo preduzeće otvara u Beranama i mi smo kao Opština obezbijedili prostor. Nadam se da će preduzeće biti održivo“ – kazao je Šćekić.

Opštine Berane i Kotor partneri su u prekograničnom projektu „OPTION“ koji u cilju unaprjeđenja kvaliteta života osoba sa invaliditetom realizuje Karitas barske nadbiskupije.

Međunarodna konferencija u Beranama tim povodom održana je pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja kroz IPA program podržava ovaj prekogranični porjekat između Crne gore i Bosne i Hercegovine.

Bonus video: