Mladi kampa "Bistrica" 2021 u seprembru se okupljaju u Priboju

NVO “Euromost” će, povodom 12. avgusta Međunarodnog dana mladih, uz podršku turističkih organizacija Plava i Gusinja organizovati Eko kamp za mlade i u Plav i Gusinje, gdje će se mladi iz Crne Gore i regiona upoznati sa svim prirodnim ljepotama Plava i Gusinja

4365 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NVO Euromost
Foto: NVO Euromost

Dvodnevni Eko kamp za mlade pod nazivom "Bistrica" 2021, drugi po redu, završen je na rijeci Bistrici u organizaciji NVO "Euromost".

Kamp su otvorili predsjednik Euromosta Almer Mekić, šef regionalne kancelarije za saradnju sa mladima Edin Koljenović, poslanik u Skupštini Crne Gore Abaz Dizdarević i zamjenik opštine Priboj Miralem Gogalić, a pred Bijelog Polja, na kampu su ove godine učestvovali mladi iz Rožaja, Plava, Gusinja, Prijepolja i Priboja.

Iz Opštine Priboj su pozvali mlade učesnike kampa na druženje u ribarskom naselju u septembru. NVO “Euromost” će, povodom 12. avgusta Međunarodnog dana mladih, uz podršku turističkih organizacija Plava i Gusinja organizovati Eko kamp za mlade i u Plav i Gusinje, gdje će se mladi iz Crne Gore i regiona upoznati sa svim prirodnim ljepotama Plava i Gusinja.

Eko kamp
foto: NVO Euromost

“Na taj način želimo širiti Eko kampove za mlade po čitavom regionu, gdje ćemo kroz iste edukovati mlade i pokazati im na licu mjesta pored rijeka i svih prirodnih bogatstava i u Crnoj Gori i u Srbiji, kao i drugim državama u regionu, kako zaštiti sva ta prirodna bogatstva i koliko nam ista znače za njihovu budućnost. Pozivamo sve donosioce odluka i na lokalnom i na državnom nivou, da dodju i da se i sami edukuju kroz ovakve Eko kampove, da upoznaju mlade iz Crne Gore i Srbije,koji su različitih nacionalnosti i da se sami uvjere da mlade u ove dvije države ne interesuje ko je koje nacionalnosti, već ih interesuje da se međusobno druže, da upoznaju jedni druge, da ramjenjuju mišljenja između sebe, da šire slogu i ljubav i da zajedno djeluju u cilju zaštite svih prirodnij ljepota koje posjeduju ove dvije države”, kazao je Almer Mekić predsjednik NVO,,Euromost".

Bonus video: