"NARUŠAVANJE VRIJEDNOSTI GRAĐANSKE CRNE GORE"

Đurović: Imenovanje Višnjić neprimjeren čin

"Očekujemo od svih činilaca vladajuće većine i predstavnika na izvršnim funkcijama da ne sprovode lošu praksu, politizaciju i nepotizam kada je riječ o javnom interesu, kao što je to radio prethodni režim"

5131 pregleda 300 reakcija 20 komentar(a)
Đurović, Foto: GP URA
Đurović, Foto: GP URA

Imenovanje Rade Višnjić za v.d. direktorice Osnovne škole "Jugoslavija" u Baru neprimjeren je čin koji narušava vrijednosti građanske Crne Gore i države koja stremi ka potpunoj depolitizaciji i profesionalizaciji svog školstva, saopštio je Goran Đurović, potpredsjednik URE u ime barskog odbora partije.

On ističe da se ovim činom, još jednim u nizu, dodatno polarizuje društvo i ne radi u javnom interesu.

"Postaviti na čelo vaspitno-obrazovne ustanove osobu pred kojom je bio pokrenut disciplinski postupak i zbog čega joj je prestao radni angažman u prosvjeti zaista je i više nego neprimjereno. Još više jer je pomenuta oštro i grubo prekršila kodeks rada i ponašanja prosvjetnog radnika, zloupotrebljavajući učionicu i djecu", ističe Đurović.

Naveo je da se URA protivi ovakvom imenovanju na čelo jedne od osnovnih škola u Baru.

Povezani članci

19. Jul 2021.

Dobila otkaz pa se vratila kao v.d. direktora?

"I očekujemo od svih činilaca vladajuće većine i predstavnika na izvršnim funkcijama da ne sprovode lošu praksu, politizaciju i nepotizam kada je riječ o javnom interesu, kao što je to radio prethodni režim“, zaključuje se u saopštenju Đurovića ispred barskog odbora URA.

Preporučujemo za Vas