KCCG potpisao sporazum sa AP-HP bolnicom iz Pariza

Obje zdravstvene ustanove izrazile želju da prošire saradnju i poboljšaju edukaciju kadra u cilju unaprjeđenja zdravstvene zaštite

3112 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KCCG
Foto: KCCG

Klinički centar Crne Gore potpisao je sporazum o međunarodnoj saradnji sa referentnom zdravstvenom ustanovom iz Pariza "Assistance Publique - Hôpitaux de Paris" (AP-HP).

"Sporazum je plod, prije svega tradicionalno dobre saradnje između Crne Gore i Francuske, kao i razmjene informacija vezano za pandemiju COVID-19 putem evropskog programa koji je vodila ljekarka AP-HP dr Hazrija Mustafić i ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović a koja je finalizovana tokom posjete ovoj bolnici početkom juna tekuće godine", saopšteno je iz KCCG-a.

Navode da su obje zdravstvene ustanove izrazile želju da prošire saradnju i poboljšaju edukaciju kadra u cilju unaprjeđenja zdravstvene zaštite.

Dokument omogućuje edukaciju ljekara, kao i sudenata Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) u AP-HP u skladu sa važećim propisima obje države. Takođe je definisana i razmjena dobre prakse u domenu pružanja njege, zatim programi kliničkog istraživanja, kao i ostali domeni ekspertize.

"Sporazum, koji su potpisali, ispred AP-HP direktorica delegacije za međunarodnu saradnju dr Florence Veber, KCCG direktorica dr Ljiljana Radulović i ispred Medicinskog fakulteta (UCG) dekan prof. dr Miodrag Radunović, biće na snazi tri godine sa mogućnošću izmjene uz saglasnost potpisnika Sporazuma", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: